Återvänder

Oj vad jag känner mig pirrig i magen. Är det sant? Ska jag få åka hem idag?
Har kollat på luftfartverkets hemsida och även på Sturup och Arlandas hemsidor. Det ser ljust ut. Inga rapporter om askmoln och zoner hit eller dit. Eller jo, zon 3, men det betyder ju grönt. Yes!

Ska strax käka frukost sen ska jag bära ner väskorna och ställe dem i bagagerummet och knalla iväg och träffa mina handledare. Det är ett sista uppdrag här i stan, sen blir det en snabb lunch innan jag ska mhämta alla saker och släpa dem till stationen. 15 kg väskan (minst) ska dras över all helvetisk kullersten. Misan vet vad jag talar om. ;) Sen är jag på Sturup i god tid och lyfter kl 16. Sen lyfter jag igen från Arlanda 17.40. Jag håller tummarna för att allt är i tid och går så smidigt som möjligt. Sen är jag hemma! :D *lycka*

[saitsing]

Den här bilden tog jag idag med min mobilkamera. Ser ni de två fönsterputsarna. Tänk att ha det jobbet ;)

En säng

Weho!

Mamma ringde idag från jobbet. Jag tänkte direkt, vad har nu hänt? Men det var inget allvarligt, bara värsta superklippet. En jobbarkompis dotter skulle sälja 2 st 80cm sängar + 160cm bäddmadrass + sängram för ynka 2500. Knappt ett år gamla. Jag nappade direkt och ringde för att checka med Micke om han var på. Sen ringde mamma upp igen och jag sa att det tar vi! :) Vet inte om vi kommer att behålla sängramen. Jag vill helst bara ha en huvudgavel, har nämligen spanat in en redan.

Så himla nöjd, det är vad jag är. Fan vad lyxigt med en stor säng. Vi sover ju i en 120cm, och nu får vi nästan en halvmeter till. Fast jag kommer säkert ändå att vräka mig över hela och Micke får bara ett hörn.

Åh nu måste man ju köpa nya fina sängkläder. *börjar planera......*

Slå ihjäl tiden

Söndagarna här nere är verkligen sega. Har inget speciellt att göra. Har tvättat och handlat mat, men när väl det var färdigt var klockan bara tre. Inget på Tv, bara repriser från hela veckan. Fast jag har siktat in mig på klockan 21 på trean och Da Vinci-koden. Har i och för sig sett den två gånger, men det blir ändå skönt slötittande.

Jag har flummat lite med kamera inomhus idag:



Buuu! Den läskiga spökhanden! Nu tar den dig! XD
Mixtrade lite med bilden i Photoshop och det blev så här:



Kanske it helt perfekt, men roligt. Gör allt för att få tiden att gå :P
Den snygga papperseffekten har jag fått härifrån --->
Wojtar

På promenad i solskenet

Idag har inget megastort moln eller lukten av kobajs hindrat mig. Idag klev jag ut genom entrédörren kl 11 och började min promenad. Löningshelg = stora horder folk på stan. Det var nått slags jippo på vartenda torg, antingen med politiker, miniteatrar eller orkestrar. En sak som alltid blir lite spänd är när man strosar ner längs shoppingstråket och får syn på en man/kvinna hållandes en hög papper/broschyrer/namnlistor i famnen. Kommer det att sluta lyckligt eller håller man helt plötsligt en av deras broshyrer i handen. ;) Snäll som jag är tar jag oftast det som räcks fram och går vidare. Men när jag mötte en kille med bakåtdragen frisyr, snygga jeans och ljus skjorta och kavaj, (ja det liksom var en aura som skrek "- Jag är en moderaaat") kände jag att nej här ska minsann inte tas emot nått. Självklart var jag i hans skottglugg, men när armen med pappret räcktes fram ignorerade jag honom.. - Nehe du, var min kommentar på hans fråga om jag ville ha nått. Mohaha :P

Hittade igen Åldermansgatan som farmor och faster bodde på förut. (Det går att klicka på de små bilderna)





Sakta men säkert börjar trädet och buskarna bli gröna. Gräsmattorna är redan det.









Här har vi en välkänd plats, åtminstone om man har läst mycket om dövas kultur och historia.

Efter min nästan två timmar långa promenad vände jag tillbaka och satte mig på en bänk och solade några minuter innan jag gick in. Superhärligt =)





Bokeh + objektivfunderingar

Och så var den tredje praktikveckan slut. Ja jag vet att det är två dagar kvar på själva veckan, men det räknas ändå. En vecka kvar, slutspurten. Ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det når. =) Jag håller tummarna för att flygen får fortsätta lyfta nu. Det vore ju tråkigt ifall Misan inte kan komma ner hit på onsdag. Känns rätt stelt att ha återkopplingssamtalet via telefon. :P Själv skulle jag tycka att det vore skönt att slippa åka tåg hem. 15 timmar skulle det ta, men äsch, man e ju van. Älvsbyn - GBG = 17 timmar, sittnades ;) Dessutom sover man bort några timmar.

Jaja. IMORGON vill jag verkligen att det ska vara varmt och skönt under dagen med strålande sol.



Nämde begreppet bokeh i ett tidigare inlägg, eller gjorde jag det? Minns inte. Hur som helst, jag har blivit helt fascinerad, det är ju så snyggt! Jag vill ut och träna bokeh imorgon. Ni ser den suddiga bakgrunden, det är bokeh (japanskt ord för suddig ). I den här bilden antar en del objekt en form av cikrlar. Är förmålen jättelångt bort kan det bli supermånga små små cirklar. Det vill jag försöka fånga, men det är knepigt inne på hotellrummet ;P

Funderar också på vilket objektiv jag vill investera i längre fram. Har ett Canon EF 50mm/1.8 II, men hade inte lärt mig att min kamera (Canon 500D) inte är en fullformatskamera (bara de riktigt dyra är det). Därför måste man gångra brännvidden (50mm) med 1.6. 50x1.6 =80mm. Så det är egentligen ett 80mm objektiv jag har. Jag ångrar inte att jag köpte objektivet, men jag är glad att jag nu har läst på lite mer.

Så mitt nästa köp... vad blir det måntro? Just nu lutar det åt ett objektiv med vidvinkelzoom. Men mycket kan hända, och pengar måste sparas T_T . Dyra leksaker :D


Turning Torso

AHA! I veckan kom vi äntligen så pass "nära" att jag kunde ta ett kort med min mobilkamera. Även på håll är denna byggnad rätt maffig. Den sticker verkligen upp som en... pinne i det platta landskapet. Nästan lite malplacerad. Jag håller tummarna för en tolkning på taket... eller i alla fall på högsta våningen. Haha ;)

Tredje veckan

Den näst sista veckan i Lund har börjat. Är det inte typiskt att det är strålande sol idag och inte mulet som igår då jag var ledig och ville ut på promenad. Jag hade nämligen laddat med vattenflaska, frukt och kamera men vände i dörren då världens största moln hade dragit in över staden. Lukten av kobajs som mötte näsan var inte angenäm den heller. Så jag vände. Men idag....IDAG är det jättefint ute.

Det borde inte vara lagligt att stiga upp kl halv sju. Jag är inte skapt för sådana dumheter. Och samma tid blir det imorgon. Det är lustigt ibland, det man får vara med om under en dag. Uppdragen kan vara så fruktansvärt olika. Till exempel idag, jag har sett ett hjärta på ultraljud, skitcooolt. Klaffarna som fladdrade när blodet pumpades in o ut. Sen vidare till nästa uppdrag: en potatismaskin. Det var också något helt nytt, om än inte lika fascinerande. Haha. Tjusningen med det här yrket.

GRATTIS till Simon som fyller år idag. Ska ringa och mobba han sen ;)

Ny bloggdesign!

Tog mig i kragen och gjorde en ny design. (läs: det är söndag och jag har inget att göra)

Förändringar:
  • Bloggen har blivit smalare igen. Därför "rymms" inte riktigt en del bilder just nu. Tyckte det var onödigt att den var så bred tidigare.
  • En liten klocka uppe i hörnet.
  • Datum under klockan.
  • Ny header.
  • Ny bakgrund.
  • Ny profilbild
Det var de stora förändringarna. Jag kanske går in och ändrar lite småsaker längre fram.

Känner mig riktigt nöjd.

NovaLund

Dagens uppdrag slutfört. Ett besök på Lunds shoppingplace nr.1. Visst det är trevligt att gå i stan också, kullersten, mysiga hus, men tvyärr är det alldeles för tjockt med folk och affärerna ligger utspridda. På NovaLund är allt samlat inomhus i en mysig galleria. Det var rätt lugnt när jag steg in genom snurrdörrarna strax för elva. Efter någon timme var det ganska mycket folk som hade dykt in, men det kändes aldrig trångt. Jag lyckades med dagens mål, vilket var att försöka hitta en klänning till avslutningen och till Sergej och Jordas bröllop. Supernöjd :D 200 spänn, weho!

Så sammanfattningsvis blev det:
Klänning
Vit bolero, som jag ska ha till klänningen.

Tyvärr får ni inga bilder på de plaggen, ;) Jag är gärna lite hemlighetsfull.
Men resten av dagens + gårdagens inköp ser ni nedan:
Blå/vit-randig vid T-shirt med en liten ficka vid höften.
Svart/ROSA lång trekvartsärmad tröja.
Mörk sandfärgad kofta med knappar och två stora fickor.
Pärlörhängen, kanske till klänningen? Har inte bestämt mig.
Två pennor från MUS i guld och lila.

Jo just det, svarta typ medaljongmöstrade strumpbyxor som inte finns med på bild.



Nä nu ska plånboken vara stängd för allt utom mat resten av denna månad! Jag lovar!

Hoppas på fint väder imorgon så jag kan ta mig en liten fototur. =D

Brölande skåningar

Imorse hade jag äran att strax före nio vid busshållplatsen få höra en full brölande tonårskille. Kan snabbt bara säga att jag nästan hatar brölande fulla typer, men när de gör de på skånska då vill man bara slå till dem. Vem är full klockan nio på morgonen? Ja tydligen sånna som högt och brölande skryter att man har suttit på behandlingshem och minsann har fått sy några stygn sist polisen plockade in en. Sen att man helt spontant utropar: "KNAAAAARK!!" hjälper inte precis en att stiga på min toleranstrappa. Eller för den delen att man upplyser omgivningen om att man är full, som om ingen annan hade kunnat undgå att missa det. MEN, det jag INTE begriper är hur denne kille kan vara omgiven av ett gäng tjejer och killar som verkar tycka han är såå cool. Jag vet inte vem jag hade velat slå till om jag hade vågat. Han, för att han ska skärpa sig och växa upp och inse att han är en tönt. ELLER alla i gänget omkring för att de inte ser hur TOTALT BORTGJORD och LÖJLIG han är. Att tjejerna ens stod kvar när han vädrade alla könsord han hade i sin arsenal och kallade nån av dem hora. Mmm... det är en sån vän man vill ha.

Hehe, vilket utlägg. Men det var så... whatthefuck??!! Speciellt kl 9 på morgonen.

Hur som helst, veckan ett är avslutad. Tre kvar. Hade veckosamtal med mina handledare idag. Jag tycker de är helt suveräna. Till nästa vecka har jag en tjock bunt med inläsningsmaterial till ett lååång uppdrag.

Imorgon tänkte jag besöka Nova Lund, en galleria med 75 affärer och restauranger. Jag hoppas jag hittar någon klänning att ha på examen och på bröllopet i sommar.



Praktiken, den andra dagen

Phew, det känns att man är i gång på allvar. Trött och tung i huvudet är jag då jag kliver i lägenheten efter en dag på fältet. Fick verkligen testa tolkkonditionen idag med ett tre-timmarsuppdrag idag. Jag hade aldrig ett så långt uppdrag under min förra praktik. Vilket perfekt tillfälle av mina handledare att upptäcka de positiva och negativa saker jag gör för att kunna ge utmärkt feedback efteråt. Härligt!

Min så kallade "kill your darling" (favorittecken) är tydligen [PÄÄÄ]. Ni som är insatta vet exakt vilket tecken det är. ;) Måste jobba på att få in det på rätt plats och inte överanvända. Haha.

Men jag är i alla fall de ideomatiska uttryckens okrönta drottning. ;) Nä alltså shit vad svårt det kan vara att snabbt hitta betydelsen och välja ett annat alternativ. Ideomatiska utryck fungerar nämligen inte så bra på teckenspråk.

Föresten har det vart strålande sol idag och jag har stått ute UTAN jackan och njutit av solen. Köerna till mjukglassförsäljarna ringlar långa kan jag säga.

Slutpraktik - Lund

Då var man framme i Lund. Det är dags för slutpraktiken, den sista praktiken på utbildningen. Det börjar verkligen dra ihop sig nu. Mindre än 9 veckor kvar tills avslutningen i juni.

Dagens resor har gått bra. Inga föreseningar, inget strul. Lite tungt i morse att säga hejdå till Micke, men förhoppningsvis går de här fyra veckorna snabbt, så vi syns snart igen.

Jag bor verkligen helt underbart fint. Höll på att smälla av när jag öppnade toalettdörren, oh så fint det var. Kläderna är upphängda i garderoben och toaletten är belamrad med saker. Upptäckte ett misstag i min packning. Den goda nyheten: laddaren till min Ipod är nedpackad. Den dåliga nyheten: Ipoden ligger hemma i byrålådan. DOH!

Var nyss till Konsum som ligger här på hörnet och inhandlade lite käk. Men sitter fortfarande här döhungrig för att det finns ingen stekpanna i lägenheten! Den måste ju ha försvunnit, för det måste ju finnas en, allt annat finns. Och receptionen är obemannad. Ja jag vet att jag kan gå till affärn och handla nått som inte kräver stekning. Men jag måste andas lite först och skriva av min hungerfrustration. Aaah.... men det finns diskmaskin i alla fall. höhö.





Tog med mig systemkameran, så jag hoppas att kunna bjuda på lite fina Lundbilder så småningom.