Naglar + Zombie



Så här fint lyste solen igenom mina naglar idag. Låg och solade med Anna i gräset i några timmar. Ljuvligt var det.

Har räddat Simon och Emil i eftermiddags också. Freddie (Simons bil) hade dött. Så jag kom till undsättning där de stod, under kyrkbron. Elchocker kunde inte väcka Freddie. Så det blev bogsering. Någon gång ska väl vara den första. Stackars min Toyota att dra tungaset upp på bron. Fast det gick ändå smärtfritt.

---

Igår var jag en zomie tillsammans med flera andra zombisar som vandrade med flera andra zombiekompisar längs Umeås gator. Från Rådhusparken vidare till Renmarkstorget, Rådhusplatsen och bågen. Skojigt. Ett gammal par trodde råkade hamna mitt i tåget och trodde det var en möhippa. ;D
Helt klart att jag går med nästa gång också.

Getingar

Usch vad jag hatar dem. Verkligen hatar... och samtidigt livrädd för. Kommer en och surrar i närheten av mig börjar hjärtat slå och adrenalinet pumpa. Det handlar om överlevnad för min del.
Idag låg jag och solade på balkongen. Hade det superskönt i över en timma. Inte en enda getingfan. Sen hör jag hur det surrar till alldeles bakom mig när jag låg på mage. Helt plötsligt står jag upp i köket och ser mig omkring *du-dunk du-dunk* Getingen svävar omkring runt min filt som ligger kvar. Stänga dörren kan jag inte göra heller för då kläms filten vilket betyder att jag måste BÖJA mig ner närmare getingen för att få igen dörren. Aldrig i livet. Gör ett halvhjärtat försök att vifta bort den med något tillhygge. Men icke... springer ut i hallen för att samla mod. Kommer in i köket och ser att den svävar omkring under köksbordet. INOMHUS! No, panik. Springer i i sovrummet och kör upp Micke ur sängen. Sen sitter jag och tungandas på en stol i sovrummet medan getingen motas ut från köket.

Fyy fan.

Det värsta var att nu kl halv elva skulle jag ta in filten som låg i en hög. Vad hör jag när jag lyfter upp den. Jo, ett svagt surrande. Släpper filten, skuttar in i köket och ser hur en geting (säkert samme sate som tidigare) långsamt surrar omkring ovanför filten. Stänger snabbt igen dörren och fäller igen persiennerna. Hjärtat har fått upp farten igen.

Det måste vara en komplott för att knäcka mig psykiskt.


Så här skönt hade jag det innan jag blev hotad till livet. Strålande sol och en bra bok.

Mamma

Grattis till världens bästa Mamma som fyller år idag!

Loosing You

Dead by April är riktigt sköna att lyssna på måste jag säga. Lite för mycket growl ibland för min smak. Men annars riktigt nice.

Sett på musikalen West Side Story idag som Musikalakademin satte upp på skolan. Har sett samma musikal två år tidigare men med ett annat gäng. Kan inte säga vilket gäng som var bättre. De gamla gänget hade man ju mer koll på och faktiskt snackat med många av dem eftersom jag bodde på skolan då. Det var med en annan känsla som man såg på dem tror jag. Årets musikalklass gjorde i alla fall riktigt bra ifrån sig. Kul att äntligen få se något större som de har gjort. Längtar tills nästa års avslutningsprojekt.

Under eftermiddagen har jag hunnit skriva klart min bokrecension på Snabba Cash av Jens Lapidus. Helt okej bok men lite förutsägbar, intressant läsning om den undre världen...

Har varit mentalt stöd åt Simon när han skruvade i sin nya bil. Han är i full färd med att byta ut stereoanläggningen i den. Den gamla från -88 är inte så fräsch. Var i stan och inhandlade lite sladdar, hanar och honor. Simon bjöd på middag.

Nu har min andra hälft gått iväg för att jobba. What to do then?

Läsa blir det...

Vilse på landet

Äntligen hemma efter 4 timmars vistelse i byarna utanför Umeå.

Det hela började med att jag skulle ta bilen och köra bakom Simon som skulle lämna in sin bil på verkstaden. Inga problem. Sedan skulle vi få kaffe (Thé i mitt fall) och bulle hos en arbetskamrat till Simon. Glasklart. Karta och vägbeskrivning utskriva, bara att tuta och köra.

Men icke...

Missade skylten (som visade sig stå bakom en tall, påminn mig att såga ner det trädet) och svängde inte av på rätt ställe. Via mobilkonferens så konstaterade vi att vi hade kört fel. Hittade en annan skylt med namnet vi sökte och började leta oss fram på grusväg a lá berg och delbana och kom till slut rätt. Lämnade hans bil och hittade med lätthet (eftersom vi nu befann oss på kartan) till kaffe och bulle. Någon timme senare bar det iväg hemåt med en avstickare på Max.

Dumpade av Simon hos sig och räjsade hem. Skööönt.

Bara halvdag imorgon, hoppas vi får tolka lite ;)

Mysteritet fortsätter

Min bild är fortfarande borta. Jag förstår inte, det är inte så att jag har vart in och ändrat i någon stilmall. Jag kanske dyker upp igen.

Mitt försök att göra en ny design till bloggen går ganska hackigt. Har gjort en ny header, men helt plötsligt när den var färdig tyckte jag inte att jag behövde ändra något. Så jag lägger projektet på is ett tag.

Tror det blir en tidig middag, jag är vrålhungrig.

Naturligt brun

Idag har varit en lugn dag med strålande sol. Började förmiddagen med att promenera till strömpilen. På HM köpte jag en klänning som jag hade velat om i förrgår. Men nu slog jag till. Bara in och grabba rätt storlek och betala. YES!

Under eftermiddagen har jag suttit i solen på balkongen och jobbat på brunheten. Skulle aldrig falla mig in att använda brun utan sol. Har bara sett skräckexempel på sådant. Usch nej tack.

Sola i köket

Vilket härligt eftermiddag. Har suttit ute i solen och läst i boken "Snabba Cash", tror jag börjar komma in i storyn nu. Sen låg jag en stund på golvet i köket i solen som kom in genom den öppna balkongdörren. Varmt och skönt.

Ikväll blir det middag ute följt av godisshopping och Eurovision. Alltihopa med gott sällskap.

Var är jag?

Vart tog min bild vägen? Är det bara jag som inte ser mig själv där till höger? O_o

Har pratat med mamma i telefon ikväll. Fick höra en bra nyhet hemifrån, äntligen händer det något.

Bloglovin?

Följ min blogg med bloglovin

Ytterligare en biltur helt i onödan

Är helt dööööd i huvudet. Min mage skriker efter mat. Min nya frisyr har blåst ihop sig till ett burr, nästan.

Vad hände?

13.05 stegade Sara in på Attityd för att en kvart senare sitta och få en skön tvättning av håret.

14.30 kliver Sara nöjd och glad ut från frissan.

15.00 I halvtimman som var kvar innan p-tiden gick ut strosade Sara runt på stan. Styrde stegen mot Make-Up Store och inhandlade två kajalpennor i sjukt fina färger. *skutta* Bestämde att matinhandling fick ske på Maxi. *skutt till bilen*

15-15.50 Sara går in på Maxi efter 45 minuters tittande i andra affärer. Hittade en jättesöt klänning på H&M, men köpte den inte. Kanske far tillbaka sen...eller inte...

16.00 Äntligen hemma. Nu vill Sara prova nya pennorna. Men vad upptäcker hon. En kartong är tom.... TOM... JÄVLIGT TOM. *duns i golvet*

16.35 Sara kommer hem...IGEN. Med en kartong med en existerande penna i.

Ja ni ser... tyvärr gjorde det underbara vädret att min bil var ett rullande ångkokare. Fick ju nästan ångest av att behöva sätta sig i den. *phew* Nu är iallafall allt rännande över, för idag. Är grymt sugen på plättar nu, kanske dags att väcka upp sömntutan för att få lite sällskap?

Ny design?

Funderar på att hitta på något nytt...känns så mörkt med denna design. Vill ha något ljust och somrigt nu. Ska blir intressant och lärorikt att läsa Webdesign i sommar på distans. Kan en del, men det ska ändå bli kul att få börja från grunden. Hmm, borde börja dra mig om 45 minuter...

Jag kom upp iallafall

Det blev en väldigt kort skoldag idag. Bara en lektion som startade havl elva och slutade tolv. Som blev inställd på plats då vi fick veta att läraren var sjuk. Bara att köra hem två mil igen. Grymt onödigt. Blir så irriterad för det är inte första gången den händer. Varför kan ingen ur ledningen berätta sånt här för oss i tid. Skapa ett smssystem för tusan och meddela någon av oss så fort ni vet.

Fast jag kom ju upp ur sängen. Nu håller jag på att ta död på två timmar innan jag ska iväg och klippa mig. Tror jag ska gå en snoa på stan efteråt. Rätt härligt att knalla omkring själv ibland. Ingen att vänta på.
Hoppas att solskenet håller i sig så att balkongen badar i solljus när jag kommer hem. Aaah, lyxigt!