2 dagar kvar

Gaah, vill tillbaka till Umeå. Bara två dagar kvar sen blir det plattan i botten...

Igår ägnade jag dagen åt att plocka ihop saker i mitt rum. Visste inte, eller trodde inte att jag hade så pass mycket att ta med tillbaka. Men några lådor blir det allt. Det är roligt att rota runt bland saker, alltid hittar man något spännande som lockar till skratt. Idag är det en vecka kvar tills flytten till nya lägenheten. Det kommar att bli hur bra som helst.

I söndags var jag, mamma och pappa iväg till Haparanda och Ikea. Ungefär tre timmar var vi därinne och strosade omkring och åt köttbullar, of course. En byrå hittade jag. Det ska bli intressant att skruva ihop den sen, men det ser jag fram emot. Det är roligt att bygga ihop saker. *säger hon som jämt tog lillebrors legobyggsatser och satte ihop dem före brorsan*

Idag har jag jobbat några timmar, från 9-15 närmare bestämt. Har precis kommit tillbaka nu från badhuset. Mamma skulle på gymmet så då simmade jag några längder. I 40 minuter höll jag nog på. Det är avkopplande att simma, man har mycket tid att filosofera. Imorgon är jag ledig, förhoppningsvis, och sen på torsdag jobbar jag ett likadant pass som idag. Sedan efter jobbet kastar jag in mitt stuff i bilen och faaar....

Är vi släkt?

Ah, idag är jag ledig, skönt. Fick ju fara hem tidigare för kunna jobba igår. 10-21, det var både roligt och segt. Man är verkligen inte lika anonym i Älvsbyn som i Umeå. Dah, inte så konstigt kanske. Här kan man inte sätta foten utanför dörren utan att se någon bekant. Det kan vara allt från fröknar man hade på dagis till...ja allt.
Ska jobba lite till veckan också, men jag planerar att fara tillbaka på torsdag efter jag har jobbat.

Ikväll ska jag träffa mina små änglar. Lisa varnade mig i ett sms för yviga glädjeyttringar... O_o hahaha
Det ska bli hur trevligt som helst. Jag och Malin åker riskokare upp till Bränna senare ikväll.

Hehe, jag postar den här bilden här också. Jag gjorde ju ett kollage som finns lite längre ner på bloggen. Men när jag kollade igenom mina egna bilder hittade jag den här bilden på mig själv och tyckte den påminde om en annan bild. Ni får väl avgöra själva. Jag och min faster, som borde vara i min egen ålder på det kortet.


image39

Tidigare hemfärd

Ja nu blir det så att jag far hem idag istället för imorgon. Det behövs folk på jobbet, så visst.

Igår var rollspelsgänget hos Patrik och Millan och käkade middag tillsammans. Sushi stod på menyn. Har aldrig smakat det lustiga rullarna tidigare. Tyckte faktiskt det var helt okej, men jag höll mig till wooken som Millan hade gjort.

Mycket roligt spelpass också där vi först inledde med att fokusera på johns karaktär. Han fick spela sin karaktär Tyrax medan vi andra tillfälligt hoppade in i andra roller. Jag, Simon, Patrik och Marcus spelade Tyrax plågoandar ett tag. Stackars barn...det slutade rätt olyckligt för det flesta. Enorma hundar med vassa tänder gjorde processen kort med de flesta av oss... bara min tillfälliga roll och Tyrax (såklart) överlevde.... stackars traumatiserade barn.

Nä nu måste jag packa. Ska fara om en halvtimma. Kommer väl tillbaka nästa onsdag eller torsdag :'(
Men då är det mindre än en vecka kvar tills jag flyttar in till stan!! :D

Saknar...eller nej fel ord...längtar efter dig.

Dikt

Lånar den här dikten från din blogg Lisa... =) Snart syns vi vännen!

För övrigt så prenumererar jag på underbara helger nu...



"Många röster talar.

Din är som vatten.

Din är som regn,

när det faller genom natten.

Sorlar lågt

sjunker trevande,

långsam, tveksam,

kvalfullt levande.


Skälver som en grund

bakom alla ljud,

sipprar och silar

mot min hud,

sveper sig lent,

sluter mig inne,

fyller mina öron

med viskande minne.


Jag vill sitta tyst

där jag inte kan störa dig.

Jag vill bo och leva

där jag kan höra dig.

Många röster talar.

Genom dem alla

hör jag bara din

som ett nattregn falla"
Karin Boye









Veckan är ur led

Dagen blev lite av en besvikelse för klassen, vi hade sett fram emot dövblindkunskapen som vi skulle ha både idag och imorgon. Tyvärr fick vi veta på morgonen att den var inställd tills vidare på grund av sjukdom. Det var minst sagt synd. Så det tog liksom musten ur oss. Fast vi fick sluta tidigare, det kan ses som ett plus. Haha, jo ett annat plus är en av de helsköna mattanterna kom fram till mig när jag gick bort med min frukosttallrik och sa: - Gud vad fina ögon du har tjejen, jag har tänkt säga det tidigare men det har inte blivit av. Hur härligt är inte det att höra på morgonen? ^_^

Har hämtat biljetterna till musikalarnas slutprojekt och även lämnat in en jobbansökan i eftermiddags.



Helgen har föresten vart underbar den också. Kunde inte ha tillbringat den på ett bättre sätt. For till Simon mitt på dagen på lördagen. Vi drog ut till ersboda för Simon ville på jysk. Han hittade det han skulle ha där, men vi båda svor rätt illa efteråt p g a den undermåliga service och snabbhet som gjorde livet surt för oss därinne. Gaah! Under några kritiska sekunder i kön var Simon nära att slå till personalen med sin lakanförpackning... Går inte in närmare på det.

Väl tillbaka på ålis tog vi oss an en omgång i Rise of Legends igen. Då kom John tillbaka med Micke i hasorna. Jag, Simon och Micke (egentligen mest simon och micke) svängde ihop en mycket smarrig middag och spenaderade kvällen med rollspelsplanerande, melodifestival, dataspel och snack, alltihop med en blandning av kahlúa och rom (?). Det var riktigt supernice. Passa dig simon, en vacker dag ligger du risigt till i Rise of Legends ;) Somnade inte förän det blev ljust ute och bussarna började gå. Tiden flyger iväg ibland, tyvärr ;). Simon var oförskämt pigg på morgonen och slängde ihop en frukost åt oss tre. Spenderade hela söndagen på ålis också. Dagen avrundades med ett rollspelspass. Vad mer kan man begära av helgen? ;)

Jag ser verkligen fram mot nästa helg... då händer det myche schöjjigt!

Lite bilder kanske?



Lite bilder kanske?

Ny frisyr

Nu har man gått och blivit lite omstylad. Säga vad man vill om min frisör i Umeå, men hemma är alltid bäst.  Nalta billigare är det också ^_^ Plus att man känn åt varenda en som kom in medan man sitt där. Både jag och min frisör Hanna flinade när hon var klar. Blev superbra. De e gooode myche kapat ;)


Hemfärd till storstaden ikveeeell.

Släktkollage

Släktkollage


Här är bilden jag knåpade ihop av en massa kort. Nu är det här bara bilder från pappas sida, plus att jag har slängt in mamma på några kort. Har jag inte världens vackraste farmor så säg? (Bild i högra nedersta hörnet)
Förutom farmor så finns pappa, faster och mamma representerade. Klämde in mig själv som bebbe också. Se om jag hinner göra något liknande med andra halvan av familjen också =)

Solen strålar

Vilket vackert väder vi har idag. Solen skiner och fåglarna kvittrar...förutom den dumma hackspetten som envisas med att köra huvudet i en telefonstolpe.

Idag har jag gjort ett litet besök på mitt gamla gymnasium, jag ville träffa Marianne, min gamla teckenspråkslärare som ledde mig in på den här vägen. Det är henne jag ska tacka för att jag är i Umeå nu. Vad hade jag gjort om jag inte hade valt teckenspråk första året på gymnasiet... usch det törs jag inte ens tänka på. Innan jag hittade Marianne hittade jag lillebror som satt i ett av klassrummen och hade håltimme. Lyckades även se min förra klass studentkort. Nehedå inte är jag typ längst av alla tjejer... jaha, då får man hänga där på väggen tills världen går under.

På tal om kort så har jag scannat in lite gamla kort av släkten. Har länge tänkt göra det. Det är riktigt roligt att bläddra i de gamla albumen. Sidorna i dem är nästan bruna av ålder och knastrar när man vänder på dem. Kanske lägger ut lite kort här så småningom. Ska nog knåpa ihop en snygg bakgrund av dem alla.

Fortsätt simma

Ja just det....idag har jag vart på badhuset och tagit några simtag. Åh vad jag tycker om att vara i vatten. Ja må vara ett eldtecken i mitt stjärntecken men i ascendenten är jag trots allt fisk = vatten...måste vara det som spökar... ^_^
När jag gick ner i vattnet var det bara jag i bassängen. Krisallklart vatten bara till mig...naaw.

Hur svårt kan det va?

Titeln på Linda Bengtzings låt. "Hero" var Charlottes bidrag. Helt rätt låtar gick vidare denna gång, helt klart.

Nu är jag på hembesök i byn. Kom hit i fredags med tåget. Den resan var för övrigt ganska lustig... Min plats..nr 49 hade blivit ersatt av ett kylskåp. Jag och mannen som skulle sitta bredvid mig skrattade och frågade sedan konduktören om vi skulle sitta i kylskåpet. Det slutade med att vi hamnade i första klass....yeeeaaah. Sen han tåget rulla i 10 minuter och sen var vi fast i en timme på grund av att ett annat tåg hade fått fel på hjulen. Det är som vanligt helt enkelt. Jag och han jag satt bredvid pratade på rätt mycket under resans gång. Han bjöd mig även på remklämma, läsk och godis och en del visdomsord. Andra gången som min medpassagerare förser mig med mat. Före jul fick jag en påse clementiner. ^_^

Hör mig, rör mig, se mig, hur svårt kan det va?

Det blir en spännande final.

Shopping i Pite idag med mor o far. Ett par nya byxor och två superfina skjortor blev det. Plus två mascaror...min vanliga Kanebo 38 och en ny som jag har velat prova. Maxfactors nya...det är guld i den...mina fransar ser hur coola som helst ut...