Årets längsta dag

Nej det har inte vart trist på jobbet. Det har snarare varit fullt upp hela tiden. Herrejävlar vad folk handlar till midsommar. Ibland undrar jag dock var folk har låst in sin hjärna och tappat nyckeln? Ja, mejeriet är inte sådär jättestort, MEN nog ska alla in med sina 200 liters vagnar samtidigt och ta mjölk. Nä lämna dem en bit ifrån sig? Det hade jag inte tänkt på. Sen står alla och oj:ar sig över att just vagnarna är så stora. ;) Och i mitten av infernot står jag med 2 kartor vispgrädde och försöker röra mig. *hjälp* Tack och lov ska vi så snart som möjligt byta ut de stora asen till mindre igen.

Jo, årets längsta dag var det. Jo sommarsolståndet infaller idag. Ikväll ska, enligt SMHI, solen gå ner kl. 02.00 och upp kl 02.00 i Älvsbyn. Japp det stämmer. Den går inte ner, typ. Fast sedan vänder det och blir mööörkt....nej, *slap in face* possitiva tankar.

Ikväll ligger jag och tittar på tv med en popcornskål i knät.

Superwoman!

Dagen började ju riktigt lysande... när jag skulle öppna diskmaskin var jag tydligen omedveten om min egen styrka och bröt sönder hela fronten och handtaget på diskmaskinen...ooopps. Där stod jag med handtaget i handen, fronten hängandes lös och en annan oidentifierbar bit på golvet. Yeeees, börja bra detta.

Aja, jag har inte haft sönder något under resten av dagen.... *peppar peppar ta i trä....* Jag och mamma har vart i Pite och knallat runt i affärer. Och jag har passat på att lyssna på lite skön dialekt som jag har saknat i Umeå. Fast jag kommer nog att få höra tillräckligt innan sommaren är slut.

Imorgon kommer mina två snuttisar hem, hoppas jag på i alla fall. Ska bli jätteroligt att få träffa dem igen. Var ju ett par månader sen senast.



I saw three ships a-sailing in from across the sea
Strangers near were welcome but for curiosity
But come they did and when they did ready they did stand
And things would never be the same in our Village on the Sand...






When the ships pulled in to dock the villagers did hide
When trouble came it usually was brought upon the tide
When the pirates disembarked they were making plans
And from then on things were not the same in our Village on the Sand...


The smugglers came into our town and many sought to run
I stood my ground bravely and came face to face with one
Time and travel on the seas weathered face and hand
He was different than others in my Village on the Sand...

He told me of the years he'd spent on the stormy seas
Then he spoke a poet's words of philosophy
And when he had to leave again he asked me for my hand
And I knew I'd never see again my Village on the Sand...



 


Igår satte jag in över 150 framkallade kort från våren och från slutet av 2006 i ett album. Massa roliga kort från året i Umeå. Halvfullt i pärmen på en gång, det är så det ska vara ^^

Sommarlov

Nu har första läsåret på Strömbäck tagit slut, och vilket otroligt roligt år det har varit. Jag längtar redan till nästa höst då jag får träffa alla igen och lära känna nya människor. Förra veckan, den sista veckan, var som ett stort spektakel. Haha. Fredagen veckan innan avslutningen hade vi letat oss ut i skogen för en trevlig kväll. Vi gick och gick och gick och när vi trodde vi var framme så gick vi lite till. Härlig stämmning hela kvällen och halva natten.

På måndagen hade vi brännbollsturnering, det verkar vara något som de flesta skolor har för övrigt. Musikalarna missar aldrig ett tillfälle att showa på... de hade klätt ut sig till superhjältar. Till allas stora förtret så vann de också hela turneringen! Men det är väl inte så konstigt...den mest vältränade klassen mot alla andra inte fullt så aktiva människor. Några av oss fick hoppa in med Journalisterna i semifinalen på grund av att de hade tappat några spelare som var tvugna att gå på en lektion. Helt vansinnigt, knäppa lärare >.< 
Solen sken hela dagen fast det blåste samtidigt, den kombinationen gjorde att alla resten av veckan har vart röda i ansiktet och på kroppen. Några har sett ut som om de börjat falla sönder. Hehehe de är så det ska vara.

På tisdagen tog vi oss in till stan och hade fika tillsammans med tvåorna och lärarna. Vi satt på filtar i parken och åt fruktsallad och glass, mumsigt. Sen blev det en lite tävling också under ledning av Mindy, när man är med henne måste man alltid göra något ^_^
Vid middagstid samlades klassen hemma hos Katja för en klassfest. Vi satt ute och åt av den goda maten, pratade, några spelade twister. Dock var jag alldeles för stel efter brännbollsturneringen... Hej jag heter Sara och jag är 90+++, ungefär så kändes det.

På onsdagen blev jag bjuden på en bit mat....eller *host* en stor bit flintastek med pommes frites. Ojoj jag har inte vart så mätt på länge. Höll på att dråsa till där i soffan till fotbollen. Var säkert en blandning av de båda som gjorde mig så slö. Hehehe. Sen skjutsade jag och micke hem John till Ålidhem. Jag hade ju lovat att hälsa på John, Josefine, Simon och Helen i deras nya lägenhet. Det var jättefin, kommer nog att hälsa på ofta ^_^

Det var vanlig skoldag fram till halv tre på torsdagen, sedan bjöds det på middag i matsalen. Det fanns verkligen hur mycket mat som helst. Jättegott! Efteråt var det dags för det efterlängtade lärarspexet. Herregud det var längesedan jag skrattade så mycket. Härligt att lärarna och personalen kan bjuda på sig själva. Efteråt blev det tårtkalas. Tredje brakmiddagen och tre dagar.

Fredagen...sista dagen. Steg upp klockan sju fastän vi inte började förän klockan tio. Städade och packade det sista. Fixade kläderna och håret, ja ni vet hur det är :P Värsta färgklicken ^_^ En jättefin dag, solen strålade och alla var så fina dagen till ära. Det började men samling i Gläntan där rektorn höll tal, musikalarna sjöng, några klassen avtackades, ett stipendium delades ut till Henrica (wohoo!), andra höll tal. En mycket trevlig stund, jag var på vippen att fälla en tår två gånger. Första när Berit (SYOn o kuratorn) höll ett fin tal och andra gången när Ulrika och en till tjej från musikal sjöng Gabriellas sång. Efteråt bjöds vi på tårta, igen. Haha. Vi lyckades samla klassen och lärarna i vårt klassrum där vi gav dem blommor och tackade för det här året. En sista samling i kyrkan med lite tal av Nils och sång av musikalarna och vi övriga. Sen blev det kramkalas ute på skolgården. Många avsked, en del för gott och en del som bara var tillfälliga. Där skiljdes de flesta av oss.

Då var det bara att gå tillbaka till rummet, få det och resten av huset inspekterat, och sedan köra upp bilen och packa in alla saker. Jag tvivlade starkt på att jag skulle rymma allt i bilen, men se tusan det gick. Fast sikten bakåt var obefintlig. Hehe. Drygt tre timmars bilfärd norrut och sedan var jag hemma...

Nu har jag drygt en veckas semester, i bästa fall, innan jag börjar jobba för fullt.

Trevlig sommar!!


Sometimes we don't do things we want to do, so that others won't know we want to do them