Fan fan fan

VARFÖR ska Raubtier spela på Scharinska när jag är borta. Whyyy??? Jag är grymt besviken! Sen Micke, den ondingen, skickar mig en inbjudan på Facebook om evenemanget. Jag ska slå honom genom skype när han loggar in! Känner mig lite mordisk! Varför händer allt kul när jag är borta? T_T
Och hungrig är jag också... fan fan fan

Får väl trösta mig med Youtube...



Första textraden beskriver mig just nu!

True Blood

Haha bara vampyrer överallt nu. Twilight, True Blood och dessutom har vi ju ett vampirekampanj nu i rollspelet. Alla väldigt olika. Fast de två sistnämnda är nog närmast de traditionella vampyrerna, alltså, de glittrar INTE i solen eftersom de INTE kan vara i solljuset.



Twilightböckerna

Häromdagen läste jag ut sista boken i Twilight-serien. Ja jag vet att många tycker det är värsta lama fjortisserien men jag har nog en liten förkärlek för banala fina berättelser. Fast det måste vara något övernaturligt också, annars skulle jag inte stå ut. Lite som det är med Harry Potter-böckerna, de är ju egentligen också tonårsböcker men de är också väldigt underhållande.

Hur som helst är jag glad över hur serien slutade. Det verkade ett tag som om allt höll på att spåra ut och blir lite väl överdrivet, men det avrundades jättefint och den slutade som jag ville. =)
Får väl se om jag kommer mig för att se New Moon på bio eller om jag ska vänta och se den på DVD. Micke och Enika kanske ser den när jag är borta ;P Dumma dem. ;) Äh, tror jag överlever, frågan är om Micke överlever filmen...hehe

Praktiken, Dag 6

Räknar inte med helgerna i mina praktikdagar ;) Bara så ni vet.

Idag steg jag upp klockan halv sex. De kändes som om jag precis hade somnat när klockan ringde, men det var bara att släpa sig upp. Dagen har bjudit på mycket intressant. Bland annat om ett uppdrag som nästan fick mig att explodera av ilska och förtivlan. Inte på grund av min tolkning, men på grund av bemötande. Ja ni, klassen, nu får ni nått att häpnas över när vi har praktikuppföljning. Synd bara att det är 3 veckor dit, jag vill få ur mig allt till er, NU.

Mycket ska man vara med om innan huvudet trillar av. ;)

Vi avrundar med lite lättsam musik:

Typiskt mig

För en timma sen skulle jag resa mig från stolen och gå och duscha. Då slog det med att jag bara skulle kolla en sak på min blogg. Nu en timma senare har jag designat om min meny här till höger men luktar fortfarande lika illa. :P

Försök två...

En cykeltur

Första helgen under den här prakikperioden. Vad ska man hitta på tro? Bestämde mig igårkväll att jag skulle göra en sväng till IKEA och MAX. Med kartan i cykelkorgen och halsduken virad runt halsen trampade jag iväg. Strosade inne på IKEA i kanske 45 minuter. Det enda jag kunde tänka mig att köpa var ett par glasunderlägg som ALLTID är slut när jag ska ha dem. Idag var tyvärr inget undantag. De fanns i tre färger, men inte i den jag ville ha. Buhuhu. Så jag kom tomhänt ut från IKEA och gick in i den gigantiska gallerian bredvid. Fanns ju hur myche affärer som helst, jisses. Kom ut därifrån med ett lila linne som jag har velat köpa tidigare då jag snålade och bara köpte ett grönt.
En sen lunch på MAX blev det innan jag trampade tillbaka till stan.

Nu ska jag köpa tågbiljetter till nästa helg då jag ska fly Linköping och besöka faster. Hej faster! ;)

Uppdatering: Nu är biljetter bokade.

Praktiken, Dag 3

Oh yes, sovmorgon till 10, it's niiice. Skulle egentligen åka med en av mina handledare på uppdrag, men eftersom hon vabbade så fick jag istället följa med på två andra uppdrag med en av de andra tolkarna. Det var superintressat, helt två olika updrag, men båda var väldigt mysiga och fina. Lite berörande.

Men imorgon väntar ett ganska spännande uppdrag som jag ska auskultera på. Jag får dels inte tolka, och jag skulle inte tjata om att få göra det heller. Detta får proffsen ta, men jag ska studera dem noggrannt. *mohahaha*

Iphone-tävling

Är inne och läser på en av mina favoritbloggar, nämligen Fokis
där hon lottar ut en Iphone med ett snyggt etui. Här i Linköping har alla tolkar på TC fått en Iphone så att de kan komma åt det nya datasystemet. Skitsnygga. Blir riktigt sugen på en själv. Därför kan jag ju inte missa chansen att vara med i tävlingen. Hehe :D

Skulle jag vinna vill jag ha det här skalet: Klicka! Tror det skulle matcha min Ipod som har metallicblått skal.

Praktiken, Dag 2

Slutar halv tre? Nej nej, bara hemma en sväng för påfyllnad av mat. Ska iväg ikväll, blir lite bilresa.
Invigde min cykel imorse, men jag tycker inte Linköping är en cykelvänlig stad. Finns väldigt lite cykelbanor, folk cyklar på gatorna hela tiden. Det är ju läskigt. Känns som om bussarna smeker en på låret nästan. Usch

Hur som helst, idag var det premiär på tolkning för egen del. Två tillfällen till och med under förmiddagen. Kanske ett tredje nu ikväll, beror på situation. Är rätt nöjd med andra tillfället idag, första var jag lite nervös på, men andra gick mycket bättre. Lär ju hinna med en del under 4 veckor.

Kan inte solen ta och titta fram. Har inte sett den på flera dagar.

---

Uppdatering kommer ikväll...kanske ;P

21.15. Se på fan, det kom en uppdatering fast en miniuppdatering ;P. Har vart iväg nu ikväll med två supersöta tolkar. Sitationen löste sig på ett bra sätt så att även jag hittade lämpliga tillfällen att hoppa in på. Skojigt!

Praktiken, Dag 1

Kom hit till Linköping igår efter en dags resande. Det var en känslosam och lite jobbig morgon igår, men allt gick lättare när jag hade kommit till flygplatsen. Henrica och Marcus satt till och med bredvid mig på planet. =) Vi blev alla tre fotograferade av ett original på Arlanda Central. Han ville ha bildbevis på att folk från Lappland kan finnas i södra Sverige också. 19.00 klev jag av tåget här i Linköping. Gick till vandrarhemmet och dumpade mitt stuff och drog en sväng på Hemköp.

---

Idag har jag fått en tjock mapp med veckoschema, kartor och tidtabeller. Sådant som är standard på alla praktiker. ;) Ett undantag var att mina handledare hade skrivit ut ett gruppträningsschema på Medley till mig, hehe. Känn ingen press :P En cykel har fixats fram också. Har bara auskulterat idag, men imorgon får även jag prova att köra. Så jag ska plugga in ett stycke text som kanske dyker upp imorgon.

Avslutar med att hälsa till alla mina klasskamrater som befinner sig på andra platser runt om i detta land!

Svävande


För någon dag sen blev den här bilden färglagd och klar. Något jag gärna vill träna mer på är skuggor och hår, hår är så pissigt jobbigt ibland. Jag gör jämt på olika sätt, men blir aldrig riktigt nöjd.

Har vart hemma idag för igårkväll bestämde sig min mage att den ville göra sig av med innehållet. Blev direkt orolig att jag hade åkt på svininfluensan eller nått annat apjobbigt. Men hade ingen feber. Lyckades somna till slut men var inte helt återställd i morse. Bäst att stanna hemma då vi fått stränga order att inte dyka upp sjuka på skolan. Men imorgon borde inte vara några problem. Undrar om jag hade ätit nått konstigt?

4 dagar innan avresa till Linköping för 4 veckor. Har redan hemlängtan även fast jag vill göra praktik. Borta bra men hemma är alltid bäst.

Omleda tankarna

Denna vecka kommer att bli en tuff en, absolut. På torsdag väntar en dagstripp till Linköping. Från Umeå. Som det ser ut nu så kliver jag ombord på flyget halv sju på morgonen och om allt går enligt planerna är jag tillbaka i Umeå klockan nio på kvällen. Jag undrar hur klimatvänlig min torsdag kommer att bli, hehe.

Var är min energi efter en veckas ledighet? Jag hittar den inte... Jag måste ha gjort något fel.

Ska försöka vara lite nyttig och göra mat, plugga lite och kanske om jag hinner Photoshoppa en aning.

Här är en tjuvtitt på vad jag håller på med: