Blandade känslor

Åh i fredags läste jag ut Harry Potter och Dödsrelikerna. Nu känns det verkligen tomt, inga fler böcker. Men slutet kunde inte har varit mer fantastiskt. Det hade allt. Jag låg och grät av glädje och förtvivlan under de sista 100sidorna. Jag är så stolt, glad, lycklig, sorgsen...ja allt på en gång. Det är något speciellt med de där böckerna...

Förra veckans rollspelspass var också en höjdare. Det var ett überspännande pass. Var helt uppe i varv när jag kom hem. Stackars Johan fick ta emot mitt surr. "..blabla...vi dödade han till slut..blala...värsta scenen i huvudet...blabla...fan vilka dåliga tärningar jag hade...blabla.." Sen fick jag vackert förklara lite mer ingående vad vi faktiskt gör, hur det går till. ^_^  Nytt pass på torsdag. Yay!

A Hero Comes Home

Yay, jag har äntligen köpt mig en DVD-spelare. Men gud vad svårt det är att välja. Man måste fundera vad det är man vill använda den till. Ska den kunna spela upp DVD +/- R - RW x2^2 CD 1-5% HDMI hubba bubba &%#£!!!???
^__^
Hehe, har scannat av internet och läst recensioner. Har även småkollat i lite affärer. Men nu har jag äntligen köpt mig en. Ja, nöjd och glad i hågen ska jag packa upp den här hemma och upptäcker att det inte finns nån fjärrkontroll...VA i HELV*piiiip* !! Efter att nästan börjat förbanna stället där jag köpte den på upptäcker jag ett litet fack i en frigolitbit som själva spelaren satt fast i....jaa se där, när jag vänder på den upptäcker jag att dosan sitter fastkilad i den. *phew* Sen har det bara varit nerförsbacke! Den lever upp till mina hårt ställda krav *host* Nej men faktiskt, den tar de format jag vill kunna spela upp i den. Dock en negativ sak...släden man lägger skivan på är lika stabil som en skiva ost....typ. Äh, bara man är försiktig så blir det inga problem. Än så länge är jag supernöjd!

Har äntligen bokat vandrarhem inför praktiken om 2 veckor också. Skönt. Nu sitter jag inte på bar backe iallafall.
Nä nu en dusch och tittande på dumburken, måste läsa lite Harry Potter också.

~*~
Just wait
Though wide he may roam
Always
A hero comes home
He knows of places unknown
Always
A hero comes home

Someday they'll carve in stone
"The hero comes home"

He goes and comes back alone
But always
A hero comes home
~*~

- Från filmen Beowulf

Tour de Sign

Idag har vi spånat vidare i klassen på vad vi vill arbeta med för utåtriktade projekt. Nu är det dags att använda våra kunskaper och sprida det vi vet vidare till andra. Vi får se hur det utvecklar sig, men nu är vi 3-4 olika grupper som har satt igång och jobbat. I min grupp är vi inriktade på att köra ett s k informationsrace till olika platser och skolor i Norrland. Vi får se vart vi hamnar. Vi har smygdöpt våran kommande turné till Tour de Sign ;P Kanske blir det till just din klass som vi kommer till ;) Jag säger inte mer än så...

Nu i eftermiddag ska jag ägna mig åt gediget pluggande innan jag får min belöning framåt kvällen i form av rollspelande.

Tolk eller inte tolk - det är frågan

Idag har vi vart på studiebesök på både Tolkcentralen och Hörselvården här i Umeå. Det var speciellt roligt att äntligen få komma till just Tolkcentralen. Man känner ju igen i stort sett alla som arbetar där eftersom de brukar komma hit till skolan och tolka titt som tätt på morgonsamlingar och dylikt.

Frågan som vi allt oftare får är den: - Vilka här ska söka in till tolk?
Det finns de som är säkra och de som fortfarande funderar (jag) och några som inte har de planerna alls. Yrket verkar superspännande och roligt och lärorikt, men samtidigt en riktig utmaning. Självklart är de två åren på tolklinjen till för att förbereda sig själv inför att gå ut och arbeta som tolk, men det känns som om steget dit är ganska stort. Men jag ska försöka fundera över det här... sen vet vi ju inte om det blir en utbildning till hösten här i Umeå. Eftersom antagningen hittils har skett vartannat år. Många frågetecken hänger och svävar i luften.

Men nu till vad jag gjorde i helgen! :D Vi var ett gäng hos Marcus och hade Sagan om Ringen-maraton. Yay! Start ungefär vid halv ett på dagen och vi var klara klocken ett på natten ^^ Självklart såg vi ju extended version-filmerna. När vi hade sett klart första DVDn på Sagan om de två Tornen insåg vi att vi inte hade kommit halvvägs än eftersom filmerna bara blir längre och längre. O_o
Det var grymt roligt, kul att sitta i samma soffa som andra Sagan om Ringen fantaster. Då kan man vara nördiga tillsammans. ^_^

Anno 2008

Så var det nytt år då... Ett nytt år som bär med sig nya spännande händelser och ovisshet. ^^
Denna vår kommer jag iallafall att ha fullt upp, det känner jag redan nu. Men det är nästan bara roliga saker som jag längtar efter som ska ske.

Skolan har sparkat igång. Dag nr 2 idag. Har inte hittat rätt flöde i teckenspråket efter att ha vart ledig i två veckor, men det återfinner sig nog rätt snabbt. Några schemaändringar sen förra terminen. Tack och lov inte fulla dagar varje dag som vi befarade, inte än så länge. Kanske senare i vår när vi börjar med det utåtriktade arbetet.
Som vanligt så kommer vårterminen vara uppchoppad...

* Mellan v. 6-7 kommer jag att vara i Härnösand på praktik (det är en av de mindre roliga sakerna eftersom man är lite nerövs före man har kommit dit ^^).
* v. 10 då är det Sportlov. (Yay! Vad ska vi då hitta på för spännande med alla pengar jag har?? *not* Haha, skämt å sido, det blir säkert nått sköjj där)
* v. 13 är det Påsklov (Whutt? v.13?? Aptidigt lov...inte ens min födelsedag ligger under lovet som den brukar)
* 1:a April. Men se där... 2 dagar efter lovet då är det flytt som gäller ^_^ Det ska däremot bli superdupermegahärligt och roligt.
* Kanske inte en speciell punkt men mitt i all flyttning så fyller jag och hälften av alla jag känner år ^^ Det får bli inflyttningsfest/kalas eftersom Simon och jag fyller år samma vecka. Mohaha!
* 2 månader kvar av skolan och det lär bli fullt ös medvetslös. Jag kan känna det i min lilltånagel...
* Belöningen! Den 8 juni drar familjen Christensson utomlands i 2 heeela veckor och ska vräka sig på stranden, poolen, restauranger, tennisbanor, spa, bowling, barer, teatrar, vattenrutschkanor, shopping - all inclusive! Första gången vi gör något liknande. Vi tyckte det var dags att unna sig något för en gångs skull.

Ja ungefär sådär ser upplägget ut... det tror jag blir fina fisken.
Men jovisst...någonstans i smeten ska jag söka jobb också inför sommaren. Tips är välkomna. ;)
Tur att man har sina polare i närheten så man inte blir helt snurrig i huvudet.

Jo jag hittade min Nightwishbiljett här i helgen...visste att jag hade tappat den nånstans. Ja himla typiskt. Men glad som jag blev så hittade jag den faktiskt...nåja...den är iallafall i tryggt förvar ett tag till. Någon som har en ishacka till övers?

image26

Jag och Johan förkovrade oss i Nightwishdvd:n End of an Era. Grymt bra. Tänk om man hade vart där. Har snöat in lite lätt på Within Temptation också nu. Så en fin blandning snurrar i min playlist. Nightwish/Within Temptation...+ en låt som heter Wuthering Heights...dena passar verkligen inte in med de övriga låtarna.

Mjaja, jojo. Mat kanske? Sen ska jag och Johan kolla på Ebba och Didrik. En serie som gick på Svt på stenåldern...(typ 80-talet). Jag har aldrig sett den förut medan Johan åker på värsta nostalgitrippen.

WoW:ade lite igår. Gör det alldeles för sällan. Sprang runt, slaktade och lämnade in lite quests. Trampar stadigt på, vidare mot level 48... snart 50... det börjar ta sig fint detta.

Hmm...detta är nog vad Lisa skulle kalla för ett monsterinlägg......... ;)