Mission Impossible: Jysk

Idag var vi och handlade på Jysk, nya saker till nya lägenheten. Och jag kan berätta att det är ta mig tusan helt omöjligt att ta sig igenom Jysk på ett snabbt och smidigt sätt. Jag trodde vi skulle lyckas idag men ack vad jag bedrog mig. Först i kön trodde jag loppet var vunnet men när det skulle börja knappras på datorn ropades den nyanställda in för att pröva på något nytt. Det slår aldrig fel. Så det tog säkert 15 minuter i kassan trots att vi var först i kön. Men jag är inte bitter. Jag har 100% förståelse för hur det är att stå i en kassa och vara ny. Men jag drog på mungipan åt att det aldrig går att göra speed-shopping på Jysk.

Så om ca 2 veckor kommer de nya grejerna, perfekt när vi har flyttat. Vilket är prick om en vecka. Har vi tur får vi nycklarna innan helgen, men det törs jag inte hoppas på.

Nu har jag fixat skivan och sladden till dig Anna, jag glömde det inte! :D

Skulle plugga ikväll, men får ta med mig laptopen imorgon istället och snabbskriva på rasterna.

Nu: Dusch och läsning och snutta kudden

Filmhelg

Söndag idag. Sista dagen av helgen som har varit väldigt lugn och skön. Vi har sett en hel del film, både under fredagen och lördagen.

- American Gangster
- American History X
- Burn After Reading
- Blade Runner
- American Beauty
- Wanted
- Avsnitt 11 av Battlestar Galactica

Har inte ens spelat Lotro i helgen, fan måste göra det. Kanske tar ett litet pass nu. Jag är så sjukt chokladsugen just nu också.

Duh -The

Idag var dagen då Tolk3:an intog Humanisthuset på Umeå Uni. Som skrämda kanintofflor gick vi fram längs korridorena och kämpade mot att inte flacka med blicken eller springa iväg i panik. Haha. Så allvaligt kanske det inte var, men nog är det skillnad på folkhögskola och Uni! Tro inte annat. Varför var vi på plats och gjorde gästspel? Jo det är så att vi har börjat med Engelska A Språkfärdighet 7,5p. Skolan vill gärna att vi gör det då engelska blir ett allt vanligare inslag i tolksammanhang. Så utöver 100% i veckan på Strömbäck har vi nu börjat med Engelska varje onsdag.
Denna lektion fick vi en massa papper och information och sedan drog mr Shaw igång lektionen med lite intonation och fonetik. Vi svenskar har en del rolig för oss med vissa uttal. Som rubriken säger så tenderar "the" att låta "duh". Känns som om det blir roligt med engelskan. Man kan aldrig få för mycket träning.

Har gått ett svep med dammsugaren i mitt rum. Var inte planerat men vad som helst istället för läxa. Lite disk har jag fått bort. Lagar mat till matlåda imorgon. Men ingen läxa, nehe då. Vet typ vad jag vill prata om på min 3-minutare på tsp imorgon, men måste få ihop det bara. En bra disposition helt enkelt.

DUH!

Finjusteringar

Nu börjar det äntligen ta sig. Har ju glömt bort vad hälften av alla koder står för. Slet mitt hår för att headern aldrig ville visa sin vackra nuna. Är inte riktigt färdig med klockan börjar bli mycket, ska ta en dusch och plugga lite grann.

Ombyggnad pågår

Om här ser fult ut så är bara Sara framme med sina långa fingrar och petar i mallar och koder....

Vad var mina planer?

Superrolig inflyttningsfest hos Dennis och Camilla i fredags. Många glada skratt och roliga utklädnader! Mina planer för kvällen fanns i paketet jag beställde förra veckan. Här nedanför ser ni resultatet av de planerna. Skulle ha tagit en ljusare blå, men det är svårt att veta hur mycket som går igenom. Första gången med linser så det tog en stund att pilla in de små tunna jävlarna. Trodde jag skulle peta ögonen ur mig, men det gick bara fint. (till slut)



Grattis till Henrica som fyller år idag! Herregud vad vi har fikat i skolan. Först Carolins kladdkaka på förmiddagen och sen överraskade Kerstin med tårta på eftermiddagen. Ujuj. Och inge träning blev det för mig idag.

Smider planer

Mohaha

Har lagt in en beställning på något som ska användas på Dennis inflyttningsfest på fredag. Temat är "kom som du inte är" så det lämnar ju planen öppen så att säga för fri tolkning. Ska bli spännande att se hur detta blir. Får inte avslöja för mycket.

Har tonat håret också i helgen. Väldigt mörkt brunt. Gillar det skarpt. Frågan är ju när eller om jag ska klippa det någongång. Luggen kanske ska få kortas av den där decimetern trots allt. Men resten, hmm jag var inte. Skulle vilja spara ut det igen. Men nu är det i en jobbig längd. Äh vi får se hur det blir.

Dead to the World

Så gott som ny

Imorse fick jag tillbaka min bil som har vart inne på lagning. Tappade hakan när jag såg den. Inte en skråma syns på huven eller fronten efter postmoppen som backade på mig. Plus att det var alldeles nylackad hela huven och sidorna. Otroligt skinande röd. Wow. Nytt glas till vänster lyse också och nya lampor. Jag säger då det, herr Matsson på Matssons Bilplåt har gjort ett troligt jobb. Nu vill jag ha sommar så jag får städa min pärla och polera upp den. För tydligen kan den bli lika fin som huven om jag gör det. För nu är resten av bilen bara tråkigt blekröd.

Idag började skolan klockan 13 ute på Strömbäck. Kul att återförenas med hela klassen igen. Vi hade en logoped hos oss som pratade om rösten, stämband och skador på stämbanden. Skillnanden mellan män och kvinnors stämband. Vi fick också se en film med en kvinna som filmade sin egen strupe från insidan. Först stack hon en kamera genom munnen och sedan gick hon in genom näsan. Blä, såg ju inte så fräscht ut, med skojv var det ändå. Nu har jag äntligen begripit hur stämbanden ser ut. Sen hade vi lite andnings och talövningar. Fortsättning följer imorgon.

Mindre kläder

Ja några fler plagg åkte ner i påsen. Får se om jag far förbi Myrorna med det som är värt att lämna dit, annars blir det nog till att slänga. Upptäckte att det är mycket jag inte använder under vinterhalvåret utan bara på sommaren. Så det kan jag ju inte slänga ut. Men lite mindre blev det iallafall, och jag är inte den som har mycket kläder. Kändes skönt.

Nu blir det en dusch eller ett bad...

Träningsvärk?

När jag lyfter upp högerarmen drar det till i muskeln under armen. Vad fasen har jag gjort? Men sedan slog det mig. Guitar Hero. Familjen hade med sig det när de var hit under julen men det blev aldrig någon tid till spel. Men så igår installerade jag det på min dator och lirade lite *host* på Easy. Måste träna upp mina obefintliga skills på Guitar Hero. Detta lirande ledde till konstig träningsvärk i en muskel jag inte visste att jag hade. Hehe.

Är grymt peppad på att försöka rensa min garderob igen. Blev inspirerad av Johans blogg, (Johan som jag träffade på Carlings i förra måndagen) och ska försöka ta till mig av hans knep den här gången. Annars har jag ju hört metoden "köp nytt och släng sen ett gammalt plagg". Vore just skönt med en lättare garderob med tanke på flytt och sånt. Ja just det, mindre än en månad kvar till flytten! Weehoo!

Lite bilder bara...

 

LOTRO

Man kan sammanfatta de senaste dagarna med ett ord: LOTRO
Alltså, The Lord of the Rings Online. Jag spelar, äter, dricker, tänker, pratar och drömmer Lotro just nu. Rikigt härligt spel med ursnygg värld och karaktärer. Designen på dräkter är sjukt detaljerad. Jag får äntligen döda gobliner och orcher, jag får hicka av rädsla när jag ser en Nazgûl och soundtracket är så härligt att jag nynnar på det när jag inte spelar och har det som soundtrack i mina drömmar. Typ. Gillar när man hittar spel att fastna i. Har lagt mitt Wow-konto på is just nu. Får väl se om det någonsin vaknar till liv.