Äntligen vet vi!

Idag var dagen vi väntade på. Ska de bestämma om det blir någon tolklinje till hösten? Anna ringde mig för någon timme sen. Hon hade pratat med Dennis som hade fått nys om hur det hela låg till. Och...JA det blir en tolkklass! Och vilken superklass vi kommer att vara; Anna, Dennis, Carolin, Henrica, Markus och jag.

Imorgon blir det avslutningsmiddag och trevligheter med klassen.
Detta besked måste firas med en rejäl skål!

Lilla listan

Det blev ingen skola för mig idag då jag har bokat in ett andra inskolningspass på Maxi. Jobbade mellan kl 8 och 13. Isch vad segt det vara att kliva upp. Men det gick bara fint att jobba. Tror ytterligare några PLU-nummer har satt sig i hjärnan. Gäller bara att få koll på rutinen och besvärliga situationer som kan uppstå.

Tyckte det var dags att ta en lite runda för att se var och hur lång tid det tar att gå till jobbet. Fy skäms på mig som har kört dit. Så jag har snirklat mig omkring över och under vägarna till fots nu. Efter ungefär en timma var jag tillbaka hit. Ajaj mina små fossingar. Valde helt fel skor, alldeles för platta gympadojjor. Varför valde jag dem? Jo för att mina fina skor som jag har jämt annars har gått sönder i dragkedjan på BÅDA skorna. T_T *olycklig*

Ska jobba ett tredje pass imorgonkväll.

Över till en liten lista som jag lånade från bianca.blogg.se, min gamla klasskompis Madelens blogg. I brist på annat tänkte jag fylla i den... sen ska jag lägga mig i soffan och försöka läsa ut min bok Kejsaren-Krigets Gudar, så att Simon kan ta och läsa den sen. Han stampar otåligt med foten...

DIG:

1. Hur lång är du? 174cm
2. Vad vill du bli när du bli stor? Tror aldrig man bli stor egentligen. Men jag vill vara nöjd med livet. Kanske är jag tolk om några år eller så inte? Vem vet?
3. Vad pluggar du? Teckenspråkslinjen sista året nu. Förhoppningsvis till tolk till hösten.
4. Har du långt hår? Nacklångt bak och lite nedanför axlarna framtill
5. Vilken hårfärg har du? Brun
6. Sminkar du dig? Mascara och foundation
7. Har du haft sex senaste månaden? Ja
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Lilablå
9. Har du kysst någon idag? Ja

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop? Ja
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Båda såklart, i olika situationer.
3. Hur många syskon har du? Ett, en lillebror
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? Minns inte, men snart ska jag ringa och gratulera henne på fördelsedagen.
5. Hur många ställen har du bott på? Älvsbyn, Umeå (först i Strömbäck, nu på Ålidhem)
6. Vem i din familj stör du dig mest på? Pappa när han pratar samtidigt som man tittar på TV
7. Vilken familjemedlem är snällast? Alla är lika snälla
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Eftersom knappt är i Älvsbyn så minns jag inte.

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis? Förutom mupparna jag bor med så i söndags när vi rollspelade antar jag.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Simon när han bodde två trappor upp.
3. Har du kysst nån kompis? Nej
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej
5. Vem har du varit kompis med längst? Malin, sedan 14-15 år tillbaka
6. Vem känner dig bäst? Förutom jag själv så har mamma har en kuslig benägen att veta hur jag mår.
7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Nej, han/hon får ha den bäst den vill, men jag skulle kanske säga att jag själv inte skulle bära den.
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? öh, nej

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? Har nog aldrig höjt rösten åt dem.
2. Klä dig annorlunda? Om jag tycker ett "annorlunda" plagg är snyggt så visst.
3. Vara dig själv? Jag orkar inte vara någon annan.
4. Visa dig i bikini/badbyxor? Inga problem
5. Fisa inför din pojk/flickvän? Haha, ja det är ju bara luft.
6. Pierca dig? Har ingen plats jag vill ha en piercing på.
7. Ha sex på offentlig plats? Hm, det beror helt på plats och lust.
8. Vara omogen? O, ja
9. Äta småkryp? Usch nej.

DIVERSE:
1. När tuggade du tuggummi senast? Någongång förra veckan.
2. När var du på semester senast? Semester... senast vet jag inte...men nästa söndag blir det 2 veckor i turkiet.
3. Vilken färg är det på din tandborste?  Gah, rosa eller blå tror jag.
4. Är ditt hår tråkigt? Ser väl inte så himla nice ut nu, Borde tvättas.
5. Vem såg dig naken senast? Jag själv i morse., haha
6. Hur ofta duschar du? Varje dag i stort sett.
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll? Förhoppningsvis före tolv.

Ett steg närmare tolk

Efter förra veckans hårda tester har jag idag fått beskedet hem i brevlådan; jag är antagen till teckenspråks- och dövblindtolkutbildningen! Fast nu är ju frågan om vi blir tillräckligt många för att starta upp en linje till hösten, men vi håller alla tummarna. Grattis till mig, Anna, Dennis, Carolin och Markus som har tagit oss in. Även om vi inte vet säkert än, så är det jättekul att veta att man är tillräckligt duktig för att klara antagningsproven.

Om du imorgon ser ett gäng på tio personer iförda svarta tröjor med texten "Teckenspråkig" så frukta inte. Det är bara min klass som går omkring på stan och promotar teckenspråket. Kom gärna fram till oss och lär dig lite tecken och ställ frågor.

Nu ska jag gå och ta ut kladdkakan ur ugnen *mums*

Storseanser och Tolktester

Andra dagen avbockad. Nu bara en dag kvar med tolktester. Phew. Igår var det ett avläsningstest med återberättning på svenska. Jag tyckte det gick bra, jag förstod 95% av videons innehåll, men sen kan minnet svikta på vissa punkter.
Idag hade vi fler prov, eller redovisningar snarare. Första passet skulle var och en hålla ett föredrag om något valfritt i 5-10 minuter. Självklart hade vi fått förbereda oss. Detta skulle vi göra muntligt. Sen andra passet skulle vi göra samma sak fast på teckenspråk. Filmade blev vi båda turerna också. Det var lite småpirrigt före, men det gick mycket bra. Alla var så himla duktiga. Man blir riktigt stolt!
Imorgon ska vi ha referatskrivning mellan 8.30-12 och under tiden ska vi plockas ut för syntolkningstest och intervju. Klockan 13 ska jag dessutom infinna mig på Maxi för introduktion. Apropå jobb, de har nu också ringt från tredje jobbet jag sökte och ville träffa mig. Tyvärr fick jag tacka nej till det. Men de får vackert skylla sig själva. Ringa om jobb den 15 maj. Maxi ringde för typ en månad sedan, och det vann de på.

I förrgår var jag och Anna på storseans med Terry Evans från Det Okända. Åh så spännande och vackert det var. Det måste upplevas. Mamma och några andra var i Luleå på seans igår, måste höra hur det var. Jag fick tårar i ögonen flera gånger...  Man hör riktigt hur tagna folk blir och hur deras röster skär sig. Jag är övertygad om att det finns något efter döden, det var jag väl i och för sig före detta också, men nu är jag ännu mer stärkt.

Det haglar erbjudanden

Haha, lite eftertraktad kanske? Har ju som sagt fått sommarjobb på Maxi, men nu i eftermiddags ringde de från Posten för att höra om jag fortfarande var intresserad. Mailade mitt CV till dem för flera månader sen. Rätt dåligt av dem att höra av sig så pass sent. Men hon sa att det är bara att höra av sig ifall jag ville. De e ju jättebra.
Fattas bara att de hör av sig från det tredje stället jag sökte på. Rätt kasst av mig att bara söka tre olika jobb (är kanske optimistisk) men nu har jag ju fått positiva svar från 2/3 så det är inte fy skam. Det löser sig alltid på något vis.

Idag stannade jag kvar på skolan efter att vi slutat för att gå på gymmet. Perfekt. Att jag inte tänkt på det tidigare. Eftersom alla på skolan får använda det gratis. Provade löpbandet, helt nytt och fräscht. Jag har faktiskt aldrig tidigare stått på ett sådant, så det var ganska spännande. När jag väl klev av efter 20 minuters jogging så var jag helt plötsligt åksjuk. Det var märkligt att världen rörde sig samtidigt som mig, efter att ha sprungit på samma fläck verkade hjärnan ha svårt att ställa om sig. Haha

Bekanta ansikten

1 maj idag. Nästan bara en månad kvar innan skolan är slut. I tisdags fick jag svaret som jag har väntat på i två veckor sen min arbetsinterjvu. Jag har fått sommarjobb! Det känns så obeskrivligt skönt. Det innebär att jag får vara kvar här i Umeå under sommaren. Uppleva hur det är att vara är under sommaren, men framförallt får jag vara här hos mina vänner. Och så skulle det ha kännts konstigt att åka hem under sommaren till Älvsbyn eftersom jag ändå bor här nu. En månad i lägenheten nu också. Otroligt skönt är det.

Vi har precis avslutat ett spelpass. Riktigt nice. Fixat saker och gått långa marscher, en del dispyter. Ständigt jagade av fienden. Lyckades ta oss in på någorlunda säkert territorium nu... Aah, det är så det ska vara.

Idag när jag klev upp, runt halv ett *host* så tittade jag ut genom köksfönstret. Och vem står där med bil och släpvagn om inte några Älvsbybor. Tommy Jalar och fru, närmare bestämt. Kära Älvsbytennisklubbmedlemmar, konsumanhängare, plus att jag Eftersom jag inte var så påklädd så hälsade jag på Tommy senare när jag käkade frukost. Då såg jag att han kom ut till bilen så då klev jag ut på uteplatsen och sa - Hej Tommy. Lite förvånad han var, - va vad gör du där?
Ibland är världen liten. Men gode lustigt var det ändå. Vi skrattade gott åt det hela.

Dåligt väder idag, mulet. Jag såg att solen sken in genom persiennerna men jag latade mig för länge. Hemma var det tydligen 20 grader varmt och soligt. Fusk. Men nyss när jag gick och handlade på Ålidhems centrum så märkte jag att det var riktigt skönt ute. Inte det minsta kallt och så var det lite fuktigt i luften. Jättehärligt och en känsla av att sommaren är nära.