Praktik - första veckan

Ja nu har jag och Millan gjort våran första vecka på SDF. Det känns mycket bra, fullt upp nästan hela tiden. Lite drygt att åka pendel i varje morgon...så tidigt ;P men det fungerar ändå bra. Tyvärr har jag dragit på mig en förkylning av alla nya bakterier och luftombyte...plus den kalla blåsten...jag skyller på det i alla fall.

Vi har hunnit med rätt mycket, besökt manilla, pratat med pensionärer, sett babytecken, tittat på diskussion om tolkar, föreläsning om dövashistoria, ordnat studiebesökplatser och avläst avläst och avläst. Mycket teckenspråk hela tiden, såklart... jag och millan har inte "pratat" med varandra på hela veckan typ. Känns jättebra, man förstår mer och mer känns det som.



Och nu har jag varit 20 år i drygt en vecka...hur känns det? Jo bara bra, jag har redan smakat på hur det känns, fick betala fullt pris när jag skulle köpa 7dagarskort på SL. Typiskt. Hehe.

Jag och min Ipod

Ipod1


Äntligen kom den, min nya superläckra Ipod Nano. Visst är den snygg? Intensivt blå. Jag var lite nervös för att den inte skulle hinna till mig innan jag drar iväg till Stockholm imorgon. Strax före 11 ringde det på dörren och jag fick skriva min kråka på ett papper och sedan var den min, my own, my pre..... Ops. Egentligen ska jag väl tacka mina gulliga föräldrar för denna fina present i förskott. Ikväll ska vi äta tårta eftersom det är sista dagen jag är hemma. Den är egenhändigt gjord av undertecknad, fullproppad med hallon och bananer.

Igår var jag och mamma i Piteå och tittade på kakel. Förhoppningsvis ska badrummet renoveras här hemma. Blir kul att se resultatet, kanske hinner de fixa allt innan jag är tillbaka från praktiken, innan jag far tillbaka till Umeå. Efter vi hade kikat på kakel for vi in till centrum och gick i affärer. Döm om min förvåning när jag för syn på en väldigt bekant gestalt. Det tog några sekunder innan jag förstod och jag måste ha sett lite förvirrad ut. Det var Helen som stod och väntade på en kompis. Världen är liten, även om nu inte Norrbotten är så stort från början ;)

Ja, imorgon bär det av med flyget från Kallax.... eller ähum... Luleå Airport som det så fint heter nu för tiden. Kommer dröja länge innan jag börjar använda alternativ nummer 2. Det är ungefär likadant med hotellet i Älvsbyn. Det heter fortfarande Sparta för många fastän det bytte namn för flera år sedan.
Tillbaka till resan... det ska bli riktigt kul att hälsa på faster som jag inte har träffat sen höstlovet i början av november. Sen får jag ju flyga också ;) Simon har upptäckt att jag är ganska fascinerad av flygplan. Så fort jag ser ett måste jag peka och kommentera "- Ååh vad roligt att flyga!". Hehe. Men det är ju kul, så länge det inte finns några luftgropar. :P

Lycka till alla i Tsp:are på praktiken! Vi syns om drygt 2 veckor! Stora kramar till alla i klassen och alla ni andra också för den delen. ;) Får väl se om jag tar mig ut på msn eller skype när jag är i Stockholm...jag är tyvärr begränsad med ett modem. Hehe :P

Skilda vägar igen

Återigen en supertrevlig kväll med Malin, Henrik och Lisa. Vi fick bara två kvällar tillsammans den här gången, men det är mer än inga alls. Jag fick till och med en present lite i förskott, tusen tack igen :D Kortet kan vi dock diskutera, som sagt...hämnden lär bli ljuuuuv.

Vi får väl se när vi ses igen... någongång till sommaren mest troligt. Men det är inget att hänga läpp för, telefon och fenomenet internet finns alltid. Tack för att ni finns mina underbara vänner!

image11

Vi är ju alltid seriösa....*not*
image12



 

Återförening

På begäran, citat från "Härsken på Ringen":

Tre ringar för alvkungars mök på plan två.
Sju för dvärgar som borstar på alltför korta ben.
Nio för de nödiga som klämmer köttets deg.
En för murken herre som stånkar sig seg,
i motbjudande luva.

En ring att sitta på.
En ring att titta på.
En ring att i mörkrens rike
inte gitta nå,
i Fordor där skuggor får snuva.

Vackert, inte sant? Boken köpte jag i Göteborg när jag, malin och lisa var där för några år sedan. Den hade vi högläsning ut sent en kväll på hotellet vi bodde på. Herregud vad vi skrattade. Ujuj!



Ikväll samlades vi, the gang, igen efter att inte ha sett varandra allihopa samtidigt sen förra sommaren. Oj vad tiden går.
Tack för en trevlig kväll ni tre  ^_^ På vägen hem från Piteå, där vi hade käkat, såg vi lite renar. Här är bildbeviset:

     

Jag laddar redan för en superkväll imorgon också :D


Annars är det rätt trevligt att vara hemma. Körde de 28 milen från Umeå igår. Det blåste något otroligt mycket, jag fick hålla i ratten hårt annars hade jag legat i diket. Ibland krängde bilen till nästan obehagligt. När jag sen till slut fick svänga av E4:an och började köra inåt landet minskade vinden. Skönt det, rena semestern att åka på den vägen. Kom fram till Älvsbyn runt halv fem. Före tåget som Anna och Annika satt på ; ) hehehe.



Trevligt lov allihopa :D