Nostalgi

Jag sitter och beskådar gamla kort på datorn...eller, gamla och gamla, de flest är bara från ungefär ett år sedan. Har en del äldre kort också på hårddisken, riktigt nostalgi, även om flera borde brännas eller låsas in i ett skåp för att sedan falla i glömska. Eller så kanske inte? Det är härligt att få lägga av ett riktigt asgarv när man kommer till vissa kort. Mohaha. Det är bra men kort, de fyller i luckor och låter en ta fram gamla dammiga minnen någonstans bakifrån hjärnan. Helt plötsligt minns man vad som sades den kvällen under fikat eller vad man tänkte just då. Hur man såg på tillvaron och vad som hände under den tiden.



Ikväll var det påskpyssel på internatträffen. Nej vi är inga åttaåringar, fastän vi åt godis ut påskägg och käka på negerbollar. Jag är inte särskilt kreativ av mig, men lyckades måla 2 kycklingar och lite söta blommor till slut. Får väl hänga upp mitt alster någonstans för allmän beskådning.




Imorgon är det fredag igen, vars tog veckan vägen egentligen? Jag tror det kommer att bli en kanonhelg, hoppas vädret håller i sig. Jag tänkte hinna spela in mina gamla DSB-filmer på Vhs i helgen...jag bad Jonas visa mig hur jag ska bära mig åt, och tack vare min tekniska ådra (credit till pappa) så blir det nog inga problem ;) Kan jag visa de där hemma lite av vad jag pysslar med här egentligen O_o Jag bygger inte bara med klossar och lär mig alfabetet.

Ny tid - Ny Layout

Blått tema med en bild från det mäktiga Storforsen tagen av mig.

Ny tid - Sommartid

Smaka på det ordet...sommartid... nu känns det att sommaren inte är så värst långt borta. Solen lyser in genom persiennera och fåglarna kvittrar. Oo vad poetisk jag är såhär på förmiddagen.

Hade en supertrevlig kväll igår i Kalkstenen, sällskapet gör allt. I det okända ölspelet blev det mycket skratt, psykningar, hyllande till diverse landskap och politiker (dock inte lika hjärtliga hälsningar som till landskapen). Fan att Dennis hann byta ut "Jag älskar Norrbotten" till "Jag älskar Göteborg" innan jag hann säga det förstnämnda: "I älsk Nårrbåttn".
Mycket trevligt som sagt och jag drog mig väl inte hemåt förän vid halv fyra...(vintertid)...alltså halv fem....hehe. Det dummaste är att jag vaknar före tio och är klarvaken. Ingen baksmälla här inte, nån fördel ska man ju ha.



Sitter och bläddrar i Astrologiboken jag lånade av Lisa. Astrologi tycker jag är en vetenskap som är stundvis rätt fascinerande. Jag kan inte säga att jag till 100% tror på dess teorier, men det har alltid varit intressant att läsa och fundera över. Horoskop som ställs i tidningar är inget jag tycker är seriöst, men den här boken är bra.

Vad har jag för stjärntecken? Eller rättare sagt soltecken...jo Vädur. Men jag är verkligen inte en typisk vädur, en del egenskaper har jag men långt ifrån alla. Det är därför boken blir bra, här kan du ta ut ditt element, din ascendent, din månknut, planet, kvalité.

Sara
Soltecken: Vädur
Element: Eld
Kvalitet: Kardinal
Norra månknuten i: Fiskarna (Södra blir då i Jungfrun)
Ascendenten i: Skytten

Nu börjar den intressanta läsningen. När jag sitter och läser om Fiskarna och Skytten som båda påverkar mitt horoskop sitter jag och ler, nästan ryser lite. Shit, detta stämmer ju in, inte bara bra, utan mycket bra. Det är rätt intressant att "analysera" sig själv. Vilket jag gör rätt ofta eftersom jag tänker väldigt mycket och vet vilka problem jag brottas med. Men jag känner mig mer harmonisk i mig själv nu än för tex ett år sedan.

Från norra månknuten i fiskarna:
"Din intuition växer sig succesivt starkare, men räkna med maktkamper mellan känsla och förnuft"..."Ge inte för mycket makt åt intellektet. Låt heller inte praktiskta aspektar stå i vägen"..."En av dina utmaningar handlar om att sänka kraven på dig själv. Efterhand lär du dig att lyssna mer till ditt eget inre. Ge utrymmer för det oförutsägbara och bejaka ditt rika inre liv. Våga förverkliga dina drömmar och visioner..."

Väldigt utelämnande läsning om mig själv. Ojoj... men vadå? Skit samma. Spela roll.



Föresten...det är rollspel ikväll ;)

Are you alive?

Bra fråga? Citat från serien Battlestar Galactica som jag gottar mig åt nu. Hett tips till alla, spana in serien!

"There are those who believe... that life here... began out there. Far across the universe. With tribes of humans... who may have been the forefathers of the Egyptians... or the Toltecs... or the Mayans... that they may have been the architects of the Great Pyramids... or the lost civilizations of Lemuria... or Atlantis... Some believe that there may yet be brothers of man... who even now fight to survive... somewhere beyond the heavens."



Har bokat flyg till praktien, riktigt intressant datum...fredagen den trettonde. Tur för mig att jag inte är skrockfull. Tror ta mig tusan jag ska sikta in mig på rad 13 också. Även om den raden inte finns utmärkt i planen....men tekniskt sett gör den det, det är bara att räkna.

Helg

På torsdag äts det ärtsoppa på lördag är det fest men fredag är ändå den dagen som är bäst ge mig då kyckling det gillar jag bäst... eller hur gick den? Ja hur som helst så var det ärtsoppa i torsdags (blää) och kyckling idag (yummiee). (Intressensmurfarna antecknar flitigt)



Igår fick vi reda på våra praktikplatser. Jag hade önskat följdande:

1. Skellefteå Dövförening

2. Stockholms Dövförening

3. Virginska (gymnasium)


Alla i klassen hade valt olika förstahandsval (förutom på de platser man kunde vara två men det var inte för många där heller), så jag var rätt säker på Skellefteå, men döm om min förvåning när det ändå blev Stockholm. Men det är verkligen inte illa, blir hur roligt som helst. Jag och Millan kommer att vara på samma plats. Det känns jättebra ^_^ Sämre blir det inte heller eftersom jag ska bo hos faster i två veckor. Jag som just funderade på hur jag skulle hinna dit ner i vår också, men nu var det problemet löst.



Efter skolan fick jag ett riktigt städryck, jag tänkte nä nu jävlar ska här städas, våga bara stoppa mig. Typ O_o
Tvättmaskinen fylldes snabbt också med kläder.....och ett usb-minne....ajaj... När jag tittade till maskinen såg jag något konstigt snöre som hade fastnat. Helvete! XP Men det hänger också på tork och förhoppningsvis går det bra att starta, om det gör det så vet jag att det blir rent i 40 grader.



Har även sett klart pilotavsnittet av Battlestar Galactica som jag lånad av Micke. Nästan 3 timmar lång, men när sista scenen var över drog jag efter andan. SHIT, hur ska detta gå!? De där Cylons är verkligen planerande, ojoj. Tror jag hinner se några avsnitt efter maten också. Sen ska jag gå över till Anna och se "Så ska det låta".

En alldeles för lång onsdag

Fullt ös medvetslös idag på förmiddagen. Mindy ser då alltid till att sätta oss i arbete. Som Anna resonerade så känns det jobbigt före Mindys lektioner med efteråt så har man fått en hel del saker uträttade, vilket känns skönt.
Det var folk här från Örnsköldsvik idag och blev guidade runt av Jonas i korridoren våran. Jag hoppas inte de blev skrämda av tempot som Mindy höll på lektionen våran som de kom in på. Hehehe. Vi i klassen blev också skärpta, nu måste vi ju visa oss från våran bästa sida. Aldrig förr har vi vart så snabba att komma på meningar. O_o

Ingen drama idag heller på grund av att Thomas var väldigt hes i halsen, han rosslade riktigt otäckt. Så efter drygt 2½ timme kunde vi börja med AO, där jag (tjoho) skulle hålla i ett ämne under lektionen. Gick helt okej, jag pratade om human trafficking och hur det är ett växanded problem, och då menar jag ett stort problem.



Så nu känns det som om jag kan glida på en räkmacka fram till helgen, halva veckan har gått och jag har gjort bort både siffertest, praktikplatsfunderingar och redovisningar.
 
He tjänns gåode bra.

Baby, I'm the worrying kind...

Helt klart var The Ark bäst igår, inget snack om det. Sonja Aldéns låt var en favorit också, otroligt fin är den, och hennes röst är härligt klar. Det känns som att jag kan stödja årets vinnande bidrag, till skillnad från de senaste årens vinnare.

Särbehandling av Carola går också fetbort, vad irriterande. Men det bästa var ändå när Kristian Luuk i en deltävling sade följande:

"...man kan till och med komma från en annan planet om man vill vara med och tävla.
- Förra året vann Carola med låten Evighet, som på engelska blir Invincible."

Klockrent. ^__^



Tåget hem ikväll då, ja jag säger faktiskt hem om Umeå. För det är lika mycket hemma där som här vid det här laget. Ska bli härligt att träffa alla människor igen ^__^ Vi ses!

Med en enkel tulipan...

~*~ Tusen grattiskramar till Lisa som fyller 20 år idag (igår)! ~*~

(dumma blogg.se som inte publicerade mitt inlägg igår fast jag klickade på publicera)

Angående layouten

Om ni har varit observanta ser ni att jag har bytt bild högst upp. Kortet har jag tagit själv och motivet är 2 av de 3 "hundarna" som vaktar Älvsbyn. Till vänster, Hundberget och till höger är Rackberget. Den tredje hunden, som ligger åt andra hållet, är Kanis.

Till Falun och tillbaka

I torsdags förra veckan bar det av med tåg till Falun. Connex gör en aldrig besviken, det är alltid något som inte fungerar som det ska i vagnarna av diskutabel årgång. Dörrarna, mellan de olika avdelningarna i vagnarna, tjuter och rycker lite som de vill, lampor slocknar inte när det ska och antigen är väggarna där ventilationen blåser ut glödheta eller iskalla. Trots små irritationsmoment (dörrarna) under natten blev det ändå lite sömn. Tror jag har testat de flesta av lägena som man kan sova i när man sitter inklämd i ett hörn. Förutom på huvudet då kanske? ^__^ Att sedan få kliva på tåget mellan Gävle och Falun är som att kliva in i framtiden om man jämför med vad man lämnade.



Lisa-chan mötte mig på stationen i Falun runt halv-åtta-snåret. Resten är historia. Haha, nejdå. Det har vart en superkul helg med alldeles för många onyttigheter. *mums* Efter att i fredags ha suttit och surrat hela dagen om diverse allvarliga och inte fullt så allvarliga ting, (Ursäkta, vi försöker föra en oseriös konversation här! (Internskämt)) bar det ut på det nya kårhuset på kvällen. Lisa hade köpt gästleg till mig som jag på något mystiskt sätt hade tappat bort när vi väl kom dit. Tack och lov så löste det sig ändå, men legget är fortfarande spårlöst borta. Jag lade det för övrigt i min bakficka på jeansen...(kanske har något sytt dit en ficka av ett annat slag som gjorde att legget försvann någon annanstans(internskämt numbero 2)). På kåren drack vi goda drinkar och skakade rumporna på dansgolvet. Mmmm... Dooley's.

Sara o Lisa

Jag och Lisa innan vi drog ut på fredagen.



Under lördagen gick vi på stan och fikade och spanade in böcker på bokrean.
Inköp:
Jane Austen - Stolthet och Fördom
Conn Iggulden - Kejsaren

Inte dåligt med två inbundna böcker för en hundralapp. Måste spana efter flera ^__^ Tips är alltid välkommna.

Vi tittade på Melodifestivalen - Andra Chansen på kvällen. Kristian Luuk är en riktigt kul prick. Det roligaste är ju ändå att läsa rubrikerna på aftonbladet, Svett-attacken, är nog den bästa. Grymt uppblåst artikel. Kan ni inte ta ett skämt eller?



Så igår bar av hemåt. Halv fem lämnade jag Falun och halv åtta i morse kom jag till Älvsbyn. Nu fungerade lamporna och dörrarna störde mig inte. Plus att jag satt vid ett eget litet bord med bara en plats till. Hur mycket benutrymme som helst. Skönt. Dumma fullmåne som istället lyste. =P

Sportlovet tar sin början

Nu har mitt sportlov börjat. Vad snabbt det kom, nyss var det flera veckor kvar, men har man saker för sig hela tiden så går det snabbt. Jag är nämligen ledig imorgon för att ikväll tar jag tåget till Gävle och sedan vidare till Falun. Ska hälsa på lilla Lisa och se hur hon har det där nere. Resfeber? Njaa...lite, men det är bara nyttigt. Väskan håller på att packas. Har sagt Hejdå till klassen och fler avsked blir det ikväll.

Idag var det PALT i skolan. Den var helt okej, men inte lika smaskens som hemma. Ganska maffiga var de så det blev bara 1 ½ palt. Men jag drabbades inte av den omtalade "paltshwiiimen".

Funderar om jag ska ha någon bok med mig på tåget....? Har laddat mp3:n med lite skön musik och jag har alltid datorn så om jag får jättetråkigt kan jag ju leka med den. Spela CIV kanske? Kicka Hannibals butt, mmm frestande.

Nej om jag skulle ta och svepa rummet med dammsugaren också, så jag inte har morrande grå tingestar när jag kommer tillbaka.

Ha det superbra alla söta människor!