Drink Up Me Hearties Yo Ho!

Idag har vi i ettan redovisat för tvåorna om lite variernade ämnen. De olika grupperna har berättat om te, hundutställningar, Taize, England och det brittiska tsp, och jag själv berättade om choklad. Var faktiskt lite nervöst, fastän man känner de i tvåan så var det lite spännande. Men det gick rätt så bra ändå, fast ibland vill inte händerna lyda en. =P Tack o lov så var jag nummer två att redovisa så sen kunde jag bara sitta och titta, skööönt.
Utvärdering av draman idag, på grund av att det var sista dramalektionen för i år. Sista lektionen satt vi i sofforna tillsammans med Kerstin och några berättade om sina projektarbeten.

Morgonsamlingen var rätt underhållande tyckte jag. Rektorn och vice-rektorn gick igenom vad vi elever hade svarat på en utvärdering om skolan som de hade skickat ut får någon vecka sedan. Det kanske inte låter så skoj men när Sonja berättade vad folk hade skrivit på den övriga frågan var det rolig.
"Vart går pengarna som jag betalar i terminsavgift? Till lärarnas fika?", var det någon som undrade. Sonja sa då att "ja om ni har tittat på min runda figur så kanske ni tror det men så är inte fallet". Härligt att hon har lite självdistans.
En annan tyckte att lärarna på allmän linje borde gå en kurs i hur man hanterar en OH-apparat.



Pratade med mamma igår och hon berättade att Maud hade vart iväg till Luleå och sett på Terry Evans!! Fan vad avundsjuk jag och mamma är på henne! Nästa gång ska vi dit, inget, absolut INGET ska hindra oss!


Rykte in och rollspelade i den andra gruppen ikväll. Riktigt roligt, och spännande. Haha, infliksrutor är plågsamma, vi själva vet om vad som händer medan våra karaktärer har noll koll. Den luriga, lömska Coppelius. *morr* Sista passet på söndag då, blir en avslutning av prologen som vi spelat.




"Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die!"


 


Föresten...idag är det ett år sedan jag var till Strömbäck på intervju och träffade bland andra Anna och Carolin, tänk vad tiden har gått fort!

Grattis Mamma!



 
~*~ Grattis Mamma! Grattis på din födelsedag och på Mors Dag! ~*~



Vad hände i helgen då? Gick allt som planerat?

I fredags glodde vi på Talang 2007 och sedan på en film som gick på tv. Helt okej film, men ingen man ser flera gånger. Jag, John, Josefine och Simon var sedan i Mönjan och knaprade på varma mackor. John gick lös med sin nyinköpta kamera. Riktigt nice kamera.

I lördags gick jag och Anna ut vid 11 och lade oss på scenen bakom skolan för att sola, men tyvärr var det rätt så molnigt. Tusan! Så vi gav upp. Senare vid klockan två tittade jag ut genom fönstret och då var det klar himmel. Slängde mig på telefonen och en stund senare låg vi därute igen. Tätt följda av några från musikalklassen.
På kvällen blev det Pirates of the ... film. Tre timmars bioupplevelse. Den var jättebra :)

Idag, söndag, ringde Anna mig vi 10 och sade att det var kanonfint ute. Jag log och sov ;P. Men 20 minuter senare var jag klar för playan igen. Strax efter att vi hade kommit dit dyker Ulrika upp och snart ett helt gäng musikalare. Haha. Alla ville njuta av solen. Vi låg nog där till efter klockan ett. Solen tog riktigt bra och jag är rödbrun över hela kroppen. Helnöjd ;D

Jag har precis kommit tillbaka efter ett spännande och äckligt rollspelspass. Vi har varit och undersökt en viss mans mystiska tillhåll. Näst sista spelpasset innan sommaren. Neeeej, jag vill inte! Kommer att utveckla rollspelsabstinensbesvär!

I'm a True Believer

Lektioner fram till klockan 12, vilket är helt normalt för en fredag. Jag och Anna redovisade vårat fördjupningsarbete under Kerstins lektion. Jätteskönt att ha gjort det nu så man kan lägga de bakom sig och koncentrera sig på andra saker. Sedan på svenskan var det väldigt avslappnat för min del. Jag berättade om min bok "Roms Portar" i måndags, så nu kunde jag bara sitta och lyssna på när de andra berättade.

Efter lunch stack jag och Anna ut på en liten shoppingtur på Ersboda. Först besökte vi Skokanonen och sen drog vi över på andra sidan E4:an och gick på H&M och Coop. Jag fyndade shorts, kjol och klänning på H&M. Fick värsta sommarkänslan och bara plockade kläder. 3 plagg provade, 3 plagg som satt perfekt. Har jag tur eller bra koll på min egen kropp? Hehe.

Det är tomt på internatet i helgen, många borta. Tråkigt, men men inget att deppa för. Ikväll blir det bunkra upp med lite sötsaker och se på Talang 2007 med Anna borta i Kalkstenen. Imorgon hoppas vi båda på superväder, då vi ska ligga ute i solen och pressa. Och sen på kvällen blir det bio i stan "Pirates of the Caribbean - Vid Världens Ände", det kan väl inte bli bättre? Helgen avrundas med rollspel som vanligt på söndag. Inte illa ändå.

Lyssna på: E-type - True Believer (enkelt med trallvänligt)

West Side Story

Ooo den här veckan har vädret vart underbart. Måndag och tisdag var super, vi har suttit ute så mycket som möjligt. Igår hade vi drama och AO utomhus i solen. Brun har jag också blivit, till och med på fötterna. Har en liten kant efter mina ballerinaskor på fötterna. Plus en fin kant efter linnet. Hehe. Gud förbjude att jag får vita t-shirtkanter. Usch!
Eller en kant efter sockorna. Tur att jag har haft sandaler i veckan. :P Vilka problem!! ;)

Idag har vi haft individuella samtal hela förmiddagen. Jag var person nummer tre att kliva in i det mystiska rummet, och där inne satt Vivianne och Mindy med bistra miner. Skojade bara. De var båda glada som vanligt. De berättade vad de tyckte om provet som vi hade för några veckor sedan och lite om vad jag behöver tänka på. Jag tyckte det kändes mycket bra. Bra tempo, IMS, innehåll. Sedan fick jag höra vad de hade sagt till Caroling, att hela klassen håller en mycket bra nivå. Bättre än vad förra årets ettor hade vid samma tid. För vi har ju fått börja med lite saker som de har gjort i tvåan. Bra pepp för hela klassen att få höra.

Efter lunch fick hela skolan komma till Gläntan (vilket min dagisavdelning hette långt tillbaka i tiden :P ) och se på scener ur musikalen West Side Story. Jättekul att få se sång- och dansnummer av musikalarna. En del sticker ut mer än andra. Fast jag hade velat ha fler solon för att höra hur var och en sjunger.

Tips! Prova spelet Frets on Fire som går att ladda ner gratis på internet. Är lite smått beroende just nu och har mina fingrar är utmattade. Frets on Fire är ungefär som GuitarHero fast på datorn. Tyvärr har jag ju en bärbar men tanken är att du ska hålla tangentbordet som en gitarr och spela på det. Skulle se flummigt ut om jag gick och höll min laptop uppochner.

Nä, om man skulle ta och käka något snart. Sen ska jag och micke kolla på Battlestar Galactica. Kanske blir det brännboll på internatträffen, vi får se.

Vuxenpoäng

Din vuxenpoäng är 17!

Din ålder borde vara 31.1 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?
 
Tips på saker att göra för att få mindre poäng
  • Börja drick öl.
  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.
  • Flytta ihop med några kompisar.
  • Ge dina krukväxter till grannen.
  • Sälj din bil, det är omiljövänligt.


Jag var in på Dennis blogg och såg att han hade gjort ett test på www.vuxenpoang.com , tänkte att detta måste jag prova. Haha, 31 år blev jag. Prova du också ;D

Har pluggat stora delar av dagen, först med Anna och sen med mig själv. Sedan hade jag ett välförtjänt rollspelsavbrott på några timmar. Lika roligt som alltid. Slog fyra tior...mohaha, 2 extra erf till mig. Och på tisdag, mest troligt, ska jag och marcus ha ett minispelpass.

Nej nu måste jag fortsätta plugga. Måste välja ut en lämplig text eller nått att läsa upp på svenskan, plus skriva klart det jag ska teckna på min och Stefans egna lektion på måndag. Bara 2 och en halv dag i skolan denna vecka, sen är det det ledigt torsdag, fredag, lördag och söndag. Härligt! Mycket roligt vi ska hinna med under de dagarna. Tjoho!

Leave Me Alone

Imorgon smäller det. The Grand Finale i Eurovision Song Contest. Jag ser fram emot en mysig kväll med en hel del hyllande och dissande... personligen tror jag mest på dissande av de andra ländernas bidrag. Spana in Ukrainas bidrag med Verka Serduchka, riktigt genialiskt dåligt.

Självklart hoppas jag Sverige vinner men jag har hittat en favorit i Finlands bidrag också. Hanna Pakarinen - Leave Me Alone. Riktigt nice.

Igår lagade vi mat tillsammans på internatträffen. Drygt 10 personer som saboterade skolans kök. Mohaha. Kycklinggänget, alltså Simon, Maud, Micke och jag stod för den utsökta..dah...kycklingen. John hoppade in också och gjorde mandlarna till :) Sen hade vi två andra grupper som gjorde grönsaksbiffar respektive en sallad.

I måndags hade vi ett diagnostikprov, ungefär i samma stil som det vi hade före jul. Dock den här gången behövde vi bara avläsa en film (som bara går att se två gånger) och sedan återberätta den. Den andra uppgiften var att spontant berätta vad vatten betyder för en själv. Om 1½ vecka får vi veta hur det gick.

Jag avslutar med ett texturdrag från underbara Blackmore's Night :

You looked into my eyes
You had me hypnotized
And I can still remember you
Those moments spent together
Promising forever
And I can still remember you

Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while?

Nu kurrar magen, dags att göra något ätbart. Plättar blir det närmare bestämt ^^ Simon skulle också ha ätit men den lurken skulle ta sig en tupplur. Mer glass och bär till mig med andra ord! ;D