Gott slut och god fortsättning!

Jag önskar er alla  ett gott nytt år! Det blir spännande att se vad 2010 har att erbjuda.

Kvällen avnjuts hos Anna och Micke med god middag och gott sällskap.

Röda toner



Hoho så färggranna. Åh jag känner att jag justera hur mycket som heeelst, men man måste ju sätta stopp någongång. Kanske fortsätter imorgon. Men så här ser det ut nu i alla fall.

Sista dagen på 2009 imorgon. Vi firar inför det nya året hos Anna och Micke i Strömbäck.

Adobe Illustrator

Inspirerad utav en av mina favoritbloggerskor laddade jag ner en trial-version av Adobe Illustrator igårkväll och började dra streck. Det här programmet är väldigt anorlunda Photoshop och bilderna kan tyckas enkla men det är ett himla pillergöra innan man gör rätt. Jag har hållt på med photo-tracing. Alltså att jag följer linjerna av ett kort och försöker behålla dragen i fotot. Det finns funkioner i Photoshop som gör detta automatsikt, men jag tycker inte det blir lika snyggt och här kan jag själv lägga till detaljer så som jag vill ha dem. Fördelen med Illustrator är att man jobbar med vectorbilder, det innebär att man kan zooma hur mycket som helst utan att det blir suddigt eller grynigt, linjerna är alltid lika skarpa.



Jag byter motiv ibland när jag känner att jag har kört fast på det ena ;) Därför får ni se två stycken.

Nitar

Kolla in dessa snyggingar! 


Attans att min storlek inte fanns kvar. Bara 41 och uppåt finns. Men det är nog lika bra det ;)

Finns här: http://have2have.se/product.asp?product=3829

Det kliar i fingrarna

Är riktigt sugen på att köpa en kamera nu känner jag, men jag ska hålla mig en stund till. Om jag kan??!! xD

Idag har det vart en dag på stan med Simon. Efter många barnförbjudna ord hittade vi en parkering. Inte lätt med alla snöhögar som blockerar parkeringsfickorna. Plus att en del är så igensnöade så man kör med största sannolikhet fast om man parkerar i en av dem. När vi kom in i MVG upptäckte vi en enorm folkhord och funderade vad detta var... jo ni Idol-Erik, Calle och Tove var på plats och sjöng och signerade. Så nu har jag sett deras bakhuvuden. Simon förbjöd mig att försöka tränga mig fram genom skaran av 12-åringar för att få en autograf. Dum-simon ;) Jag ville juh....NOT...

Skulle inte köpa något idag... det var planen. Men jag unnade mig en ny mascara, Kanebo 38 grader, oslagbar. Jag har saknat den i ett år nu. Blir invigning imorgon.
Sedan blev det faktiskt två köp till. En kvistlampa som jag har velat ha länge till hallen och 6st fina tabletter till bordet. Nu saknas ett nytt bord också, då blir de ännu finare.



Och det mina vänner, glittret runt spegeln är det enda julpyntet i denna lägenhet. Nä just det, julstjärnan i vardagsrummet. Men sen tog det slut på juligheterna här. Krukan är dock bara provisorisk, ville ju se hur det såg ut på en gång, trots opassande kruka.



H&M katalogen hade trillat in i brevlådan. Spring2010 känns väldigt avlägsen måste jag säga men blev kär i ett linne ;)


Fiiiint :D

Nu vill jag att Micke ska sluta jobba och komma hem :D

...and they have a plan



En av julklapparna jag fick av Micke. Battlestar Galactica, alla fyra säsonger plus filmen Razor i en urläcker box med en miniatyrcylon. Den lilla cylonen har hedersplatsen här på databordet. Detta är världens bästa sci-fi-serie. Vi har sett om hela första säsongen på två dagar. Härliga mellandagar då man bara kan slappa.

Förutom när man ska göra ett försök att fara och handla. Visst har jag sett att det har snöat, men inte så mycket! När vi klev ut genom porten stod snön en upp till knäna och då snackar vi om snö som täcker de två trappstegen innan man ens har klivit ned på backen. Helt galet var det, men snön var så pudrig så det var inte svårt att gå igenom den. Turligt nog var en traktor på gång och plogade parkeringen så efter lite gung för att ta sig ur från luckan så gick det bra att ta sig till affären. Sen när vi kom tillbaka hade plogbilen vart framme och täppt till hela infarten till parkeringen med en meterhög mur. Tack och lov var en annan parkeringen inte lika blockerad, så jag tog sats och slirade över den karmen och gasade in i en oplogad ruta så snön yrde.

Tror aldrig jag har vart med om att det har snöat så mycket på en gång förut.

Bye bye Linköping

Nu är fyra veckorns praktik till ändå och nu återstår bara packning av resväskan innan det bär av imorgon. En intressant fråga återstår: hur lyckades jag rymma allt i väskan första gången?

Sista dagen imorgon

Jag kan knappt tro att det är sista och avslutande dagen imorgon. Misan kommer till Linköping för en träff med mig och mina handledare. Mitt sista uppdrag är imorgon. Sen... är det slut. Konstigt. Roligt. Härligt. Men samtidigt känns det som att det är nu man vill prova ännu mer. Får vänta till nästa praktik. Haha.

Far upp till Märsta igen i helgen, så jag kommer tillbaka till Umeå på söndag. Till min älskling. Åh, vad jag längtar.
En spännade sak händer förhoppningsvis också i helgen. Jag avslöjar mer sen, med bildbevis kanske?

Seg dag

Sov till ett idag. ETT!? Det är ju inte klokt. Vaknade 9 när klockan ringde och råkade visst stänga av snoozen. Gah, kommer aldrig kunna somna i vettig tid ikväll. Måste försöka bli av med lite energi så jag somnar. Men ute är det redan för mörkt för att cykla, har ingen lampa på cykeln så jag vill inte ge mig iväg på någon längre tur. Promenera, nej vill gärna ha ljus för sånt. Plugga? Blää. Nej är grymt omotiverad idag.

Om en vecka sitter jag på planet hem :D Weehoo!

Önskelistan fylls på

Haha jag hittar helt plötsligt massa saker jag är sugen på att köpa. Detta set var lockande. Billigt också för att vara så många borstar. Ja jag har börjat blir mer sminkintresserad som ni kanske märker. Har upptäckt att det är rätt så kul =)


Från Nelly.com

Guldklimpar

Har suttit och funderar lite mer över min önskelista.

Målet är att så småningom köpa någon utav dessa två:


Canon EOS 500D eller Canon EOS 1000D.

Sen har jag kommit på två par skor som jag väldigt gärna önskar mig. Det första paret såg jag på DinSko när jag cyklade ut till IKEA för två veckor sen. DinSko låg i en stor galleria bredvid. Blev lite smått kär i dessa. Nu ser du mamma vad för typ av skor jag pratade om. :)



Sen så skulle jag vilja byta ut mina Adidasgympaskor till ett par smidigare:



---

Ser på Idol nu också. Alltså, jag har lite svårt för Erik. Visst han har en bra pipa med jag vet inte...jag faller inte. Jag ser hellre att Calle eller Tove tar hem detta.

Denna vill jag ha


Detta med julklappar är alltid svårt. I år har jag önskat mig en systemkamera, eller snarare lite bidrag till en systemkamera. Annars så vill jag ha sådant som är till för mig. Saker jag inte unnar mig annars så ofta, kläder, skor, fina krämer, smink, smycken.

Julklappar till lägenheten är också välkommna. Finns alltid fina saker till att snygga upp hemmet. Men jag tror jag ska tänka på mig själv i år. Dock har jag ett projekt med köket som ska utföras under jullovet. =)

Har spanat in den här paletten ovanför, från Isadora. Lite sugen på den. Kanske skriver upp den på julklappsönskelistan ;)

After Eight

Ah, nu är det helg. Vad skönt. Tänk, bara en vecka kvar nu efter den här helgen. Det ser ut att bli en intenstiv vecka.

Ikväll är det två program på tv som jag vill se: Idol och På Spåret. Tänkte vara smart att se Idol och sen i den långa pausen med nyheter så slår jag på SvtPlay och ser På Spåret, om de har hunnit lägga upp programmet där. Smart va? Va? ;D

Igår gjorde jag en upptäckt på Hemköp.



After Eight i chokladkakestorlek. Mumsigt! Behöver man inte köpa en stor låda. Räcker gott och väl med denna, eftersom det är mörk choklad blir man "mätt" snabbare. Den kommer jag sannolikt att köpa fler gånger.

En kall och klar dag

Idag var det frost på cykelsadeln när jag skulle trampa iväg. Varmt och gosigt för ändan. Skulle behöva att par varmare vantar också, för vid fyra-tiden då jag var på väg hemåt kunde jag inte röra fingrarna när jag klev av cykeln. Men nu är de nästa normaltempererade. Fast jag tror det blir en varm dusch snart.

Jag har köpt två till nystan till min halsduk som jag stickar ;) Kommer nog att räcka med dem, blir 4 totalt. Ömheten i pekfingret har gått över nu, men jag tror huden har blivit lite hårdare på just det stället. haha =)

Imorgon blir det en mycket spännande dag. Förhoppningsvis kommer jag få vara med om något väldigt speciellt.
*hihi*

Praktiken, Dag 12

Visst blir det dag nr 12? Tror det... kom ihåg att jag inte räknar med helgerna.
Allting rullar på här. Drygt hälften av tiden har gått nu och hemlängtan växer sig starkare. Vill hem och krama min micke. Den luringen ringde när han var på väg att hämta ut en julklapp till mig. XD aaah, blir nyfiken. Sen sa han tre saker, den rymms i en bil, men kanske inte i en byrålåda och man kan kanske leka med den?? Fan vad lurigt. Nä sluta vill inte försöka lista ut vad det kan vara.

Tolkcentralen påverkar en måste jag säga, och nu menar jag inte jobbrelaterade saker, nä nu pratar jag om virkning och stickning. Inte konstigt att man blir sugen när de flesta sitter och pratar om sånt. Nu i helgen när jag var hos faster bad jag henne visa mig hur man börjar virka. Har kunnat med glömt bort. Sen igår så knallade jag iväg in i en garnaffär och kom senare ut med ett par stickor och två nystan. Tänkte göra mig en halsduk. Ville ha en petrolgrön färg men det fanns inte så det blev lila istället. När jag kom hem slog jag på datorn och gick in på youtube och så på en film som hetter "Knitting for beginners". Supersmidigt! Idag är jag alldeles röd och lite svullen på höger pekfinger eftersom jag puttar ner vänstra nålen med det fingret.

Imorgon blir det auskultation. Ska få vara med på något av de tuffaste uppdragen de har här i Linköping ;) Vi får väl se hur det går.