Ny vårjacka

Kunde inte hålla fingrarna i styr när denna dök upp på min nya favoritsida. Jag fick ha is i magen några dagar tills lite pengar hade droppat in på kontot.


Naturligtvis från mandeldesign.se ;)



Det lär nog dröja ett par månader innan denna kommer att användas flitigt. Ge mig vår och sommar, nu! Och ge mig långt hår, eller läängre hår i alla fall, NU.

Lillbilen står ensam på parkeringen också, oförmögen att starta. Mest troligt är det startmotorn som har gett upp. Blir till att betälla efter en begagnad så snart som möjligt. Gull-simon har lovat att jag ska få låna hans bil så fort den har gått genom besiktningen utan några fel. Han har nämligen köpt ett nytt åk. Jättesnällt, då kommer vi förhoppningsvis iväg för att storhandla till veckan.

Jag har lite ont i halsen. Få nästan ångest så fort det blir lite halsont. :P Tänk om det är en ny böld som växer därinne och tvingar mig till operation. Men det borde ju vara omöjligt nu när jag inte har några halsmandlar kvar längre? Eller? ELLER? Gaaaaah *boom*

Ikväll blir det curlingfinal när klockan slår midnatt! Heja Sverige!

Söndagssysslor

Nu är det snart färdigstädat här hemma. Tvättmaskinerna snurrar för fullt också. Om en timme bär det av till Umeå simhall med Anna för ett vattengympapass tillsammans med alla pensionärer.

Ska också hinna med att läsa ut boken Vad är språk? av Mikael Parkvall som Mattias har gett oss i uppgift att läsa. Jag tycker den är riktigt underhållande och får verkligen en att fascineras av hur komplext språk i allmänhet är. Det är i princip omöjligt att påstå att ett språk har fler ord eller är rikare än ett annat. En meningsuppbyggnad som är omöjlig på svenska fungerar alldeles utmärkt på ett annat språk. Inget språk har mer rätt än ett annat. Nä, glatt överraskad blev jag av boken. Har ungefär sjuttio sidor kvar att plöja igenom.

Nu blir det lite käk innan gympan!

Puss alla!

Thildes dop

Idag har det vart strålande sol ute och bara ett par minusgrader. Perfekt väder för att döpa en liten tjej, Frida och Jonas gullunge. Dopet ägde rum i Tavelsjö kyrka som faktiskt var riktigt mysig. Efter en kort sammanstrålning hemma hos Mickes mamma så begav sig alla till kyrkan. Jag grämer mig lite för att jag inte tog med mig systemkameran, hann inte tänkte så långt. Attans! Men jag fick i alla fall en uppgift tilldelad. Jag har suttit med filmkameran i högsta hugg. Så nu är min högerarm lite biffigare än vänster eftersom jag var tvungen att hålla upp den lite. Jag ber om ursäkt ifall det blev lite skakigt mot slutet, hehe. Fast jag ville få med det mesta för det är så kul att kunna se tillbaka på klippet sen.

Snacka om att man har världens koll nu på alla olika ceremonier efter kyrkveckan i skolan. Haha, Carolin och Marcus, ni skulle ha vart med och kör Tryggare kan inte vara och Du vet väl om att du är världefull på teckenspråk ;)  Själv satt jag och teckande lite med den lediga vänsterhanden till bönerna, bara för att man har hört dem så många gånger nu. Jag kallar det nästan för onödigt vetande eftersom jag inte är troende.

Det var ett jättefint dop och supergott fika.

Som jag skrev i gästboken:

All lycka till dig, fina Thilde! (Och till dina föräldrar också ;) )

Caprica

När man har sett alla säsonger och filmer från serien Battlestar Galactica och historien är slut kan det hända att man deppar ihop. Helt klart på top3 listan över bästa tv-serier. Nu har det börjat sändas en serie som heter Caprica, den är producerad av samma folk som ligger bakom Battlestar Galactica. Historian utspelar sig före cylonkriget, precis före den första cylonen skapas. Det värsta är att man nu måste vänta 1 vecka innan man får veta hur det går, men jag tror den kommer att bli sjuk bra!

Introt av Caprica:

Tung i huvudet

Känner mig allt annat än pigg och fräsch. Har haft en smygande huvudvärk sen lunch som nu har börjat bryta ut mer. Jag och Anna skippade träningen ikväll och det var nog klokt. Jag har sovit mellan 16.30 och 19.00. Har fortfarande huvudvärk. Och kall och frusen.

Skulle behöva fara på Maxi för att köpa lite frukost. Se om jag pallar...

Nu retirerar jag till soffan...

Den utstötta

Ja det är jag ikväll det. Micke och grabbarna sitter i köket och lirar rollspel medan jag sitter i sovrummet och pluggar. Min karaktär är för tillfället borta med den andra halvan av spelgruppen. Konstantinopel brinner och vi begav oss åt två olika håll. Så enkelt är det förstår ni ;)

Så jag försöker bilda mig en uppfattning hur hjärtat, blodomloppet och lungorna fungerar, plus att jag knåpar på en snygg powerpoint. Det är ju för tusan det roligaste. Jag älskar att hålla på med lullull som jag kallar det. Det ska vara snyggt minsann. Likadan är jag när jag ska skapa en karaktär i ett data eller tv-spel och man har möjlighet att ändra utseende och kläder nästan hur man vill. Kan lätt sitta 45 minuter med det innan spelet ens har börjat.

Aja, nu ska jag nog ge mig för ikväll med detta. Ska smyga mig in på dass och skvalpa av mig.

God natt!

Med kameran i högsta hugg

Idag bestämde jag mig för att gå ut en sväng med kameran eftersom solen äntligen sken. Jag mötte många glada människor med stjärtlappar, pulkor och madrasser. Jag trampade ibland fel i längs stigen jag gick och sjönk ner med halva benet i snön. Hehe. Fick utforska inställningarna lite extra idag. Det är lite knepigt att ta kort på bländande vit snö och sol.











Renovering

Har börjat ändra i designen nu, inte färdig än. Klockan är mycket så det är dags att sova. Fredag imorgon! Jippi!

Styla om

Jag funderar om jag ska ta och designa om bloggen. Det kliar lite i fingrarna, men jag har ingen tydlig bild av hur jag vill ha den. Ska jag? Jag får ta och fundera lite till.

Idag är också första dagen efter dopet, bröllopet och begravningen. Jag känner mig både tom och full i huvudet. Tom, för att det har varit tre väldigt ansträngande dagar. Full, för att jag och alla i klassen har lärt och så fruktansvärt mycket. Jag tackar alla för de fina orden jag fick efter tolkningen av en av begravningssångerna. Det värmer jättemycket. =)

Schlagerräven börjar också att vakna. På lördag smäller det i Örnsköldsvik. Jag tycker hela jippot är väldigt underhållande. Det finns plats i soffan, bara att komma och titta ;)