*Sniff sniff*

Sista lektionen avverkade vi på café station idag, det tyckte jag var ett klokt drag av vår lärare Jonas. Fick stödtolka lite åt honom också när har skulle beställa.

Hehe facebook är rätt kul ändå. Roligt tidfördriv om inte annat... Applikationen Compare People skulle nog kunna såra många om de inte fick vara i topp på någonting. Jag själv är framröstad av mina vänner som: Sötast, Mest punktlig och Luktar godast. Sen finns en rad andra placeringar och tredje placeringar också... Men jag tycker "luktar godast" är kul...tur att jag inte verkar lukta svett iallafall ;D Fast jag undrar ifall folk har sniffat på mig i smyg för att avgöra hur de skulle rösta.... man vet aldrig...kanske bäst att sova med ena ögat öppet?

Ändrade planer

Det blir ingen resa till Falun under sportlovet... vi satsar på reunion in Älvsbyn under påsk istället. Det är ju bara 2 veckor mellan hur som helst. Jag ska dock ändå fara hem nu på fredag och vara hemma över helgen och kanske är tillbaka här på torsdagen...  Det är ju ändå 10 veckor sedan jag var hemma. Och tänk...v 10 är sportlov...sen 1½ vecka senare är det påsk och sen flyttar jag till lägenheten. Det är hur underbart som helst! Det är också en orsak till varför jag far hem över påsk...jag måste ju se över vad jag har för prylar som är värda att ta med sig tillbaka hit.


Jag var faktiskt himla duktig igår och gjorde bort hela veckans inlämningsuppgifter på en dag. Applåder till mig ^_^ Nu kan jag se fram emot veckan med rollspel och ev filmtittande...

Mmm...minnen

Å, vilken underbar och trevlig helg jag har haft. I fredags var det fest på Ålis hemma hos Simon, John, Josefine och Helen. Övriga deltagare var jag själv, Micke och Marcus. Plus 3 vänner till John, Joa o H. Musiklyssnande av varierande stilar och trevliga konversationen tillsammans med intag av lite god dryck var mycket mysigt. Det knäppaste (och samtidigt väldigt roliga) vi gjorde var att mini-lajva. Alla skrev var sin lapp med att namn och en kraft och/eller mål. Sedan när lapparna var utlottade spelade vi att vi var lömska människor med planer på att ta över världen som samlats på ett möte. Självklart var våra färdigheter och mål inte särskilt storslagna. Jag ville göra världen färglös och sänka den i depression för att sedan ta över. Andra hade planer på att stänga av elektriciteten, skjuta blixtar, döda delfiner och ta bort allt nöje. Haha, vilka härliga människor man umgås med. Framåt natten började folk droppa iväg och ta sig till sängen. Några av oss tappra som skulle sova över stannade uppe och snackade. Det är nog det bästa, småpratandet och diskussionerna.

Morgonen efter var vi alla smått bakis. Min sömn var väl heller inte den bästa. Lite lätt illamående vaknade jag upp titt som tätt på morgonen. Fick senare i mig en macka och sedan låg och satt vi alla i vardagsrummet och var bakis tillsammans. E inte det mysigt så säg ;)
Eftersom jag och Simon skulle se Melodifestivalen på kvällen var jag kvar hela dagen, inte ids man ju köra mellan. Magen kurrade men aptiten infann sig inte. På eftermiddagen somnade vi båda när vi låg och tittade på Family Guy. :P Vi provade äntligen på ett dataspel som vi had köpt för någon månad sen, Rise of Nation:Rise of Legends. Ett strategispel i stil med Warcraft, typ. Man ska bygga upp ett samhälle och sen krossa motståndarens.

En kvälls tittande på Melodifestivalen i ryggläge var trevlig. Vi hade lyckats baxa upp Simons TV på en hylla i hans rum. Det var nämligen upptaget i vardagsrummet. BWO gick vidare, det var en riktigt bra låt också. Härligt melodi. Sen blev det en ny skräll också, Upp och Hoppa...eller vad den nu hette. Helt okej låt, men jag hade hellre sett att den operainspirerade låten gick vidare. Den tog sig i alla fall till andra chansen.

Idag har jag varit oerhört produktiv för att vara en söndag. Jag bestämde mig igårkväll att jag skulle ta i tu med veckans skolarbete så jag sitter sitta under veckokvällarna. Sagt och gjort. Jag har bearbetat den jämförande utredningen till svenskan och har skrivit en fin analys till praktikdagboken. Jag satsar även på att läsa ut en bok och skriva recension på den idag också.

Sen kan jag drömma sött inatt...

Vuxenpoäng - igen

Jag rensade min favoriterlista och kastade felande länkar och annat svammel som jag inte förstår att jag har sparat. Hittade vuxenpoängtestet igen. Reslutat:

Vuxenpoäng.com - Hur vuxen är du egentligen?
Din vuxenpoäng är: 19.7 


Din ålder borde vara 36.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Det verkar som om jag har blivit äldre sen förra testet..hmm...

Ett annat test är
http://similarminds.com/leader.html , här kan du kolla vilken världsledare du blir. Jag rekommederar att du väljer 45 frågor och inte 8 för att få ett mer "trovärdigt" reslutat. Jag kan nog lägga till Abraham Lincoln till mitt namn. Andra vänner har blivit Hitler, Saddam Hussein, Gandi, Einstain... vi är en salig blandning.

Har varit duktig och bokat tågbiljetter för sportlovet nu också. Inte alls fasligt dyrt att resa Umeå-Älvsbyn-Gävle-Falun-Gävle-Umeå...nästan 800 kr+lite mer för resorna mellan falun och gävle. Men helt klart överkommlig. Jag får ju snart pengar från skolan i reseersättning under praktiken. Oj, mycket tågtid för mig...äh, det går bra.

Ikväll blir det fest på Ålidhem. Det ser jag fram emot, det var ett tag sen senast. Skål!

Parfymen: Berättelsen om en Mördare

Igår var jag i stan och kollade på film men John, Micke, Helen och Markus och lite senare dök även Josefin upp. Vi hade hyrt filmen "Parfymen: Berättelsen om en Mördare". Har länge velat se den. Den var bra om än smått bisarr mot slutet. Se upp om du träffar en person med övermänsligt luktsinne, då kanske du har en potentiel mördare efter dig. Akta dig även för djurfett, det var man aldrig vad det ska användas till. ;)

  

Jag tänkte att lite olika filmpostrar kunde vara trevligt :D Vet inte vilken jag tycker är finast.. den första kanske?

Det svenska omslaget är också snyggt:


---

Igår var vi även på gymmet, jag anna och dennis. Det känns i ryggen, det suger fint när jag ska böja mig framåt. Men det känns bra, då vet man att man har gjort något.

Magisk berättelse

Här är filmen jag passade på att köpa när jag gjorde lite shopping på Ica Maxi. Hade inte tänkte köpa någon film direkt, men jag har väntat på DVD-releasen av denna. Har redan sett den typ 3 ggr men den är så underbar. Det är också värt att spana in soundtracket, väldigt pampigt.



Tidigare idag var jag ut och gick i det vackra vädret. Eller gick och gick...halkade fram. Det är omöjligt att gå här ute, isbana överallt. Jag tog lite bilder med min kamera:

  

Skrällen

Igår var det Melodifestivaltittande hemma hos Simon. Jag, Simon, Micke och Enika käkade kladdkaka, cheesecake och popcorn samtidigt som vi tittade på spektaklet. En sak är klar, Björn höll inte samma standard som förra helgen. Men vad gör det när de två helt klart bästa låtarna gick vidare: Sanna Nielsen och Rognedal! Jag tyckte Luuk såg lite finurlig ut innan han läste upp sista låten som skulle gå vidare. Jag hann tänkta, Yes carola går inte vidare. Och vilken härlig känsla, vi var så nöjda där vi satt och tittade. Det var helt rätt, Carola och Andreas låt var ingen vinnarlåt. De två kändes inte som ett par på scenen, de var två soloartister... Jag hörde knappt Andreas röst bakom Carolas. Sannas låt var otroligt fin, hon har så vacker och klar röst. Rognedals var ju så härliga på scenen, de syntes att de hade det roligt.

Igår kom jag äntligen in i gymmet efter att ha lånat Ulrikas nyckel. Massa nya maskiner, jätteroligt. Har träningsvärk i låren och även i rumpan eftersom jag satt på en cykel ett tag. Men trampmaskinen var den som sög musten ur mig.

Nu ska jag ut och gå i det vackra vädret! Solen skiner!

I'm back!

Ja vad skönt det är att vara tillbaka. Och en del förändringar har skett under tiden jag har vart borta. Vi har äntligen fått en ny spis! Äntligen nu kan flera laga mat samtidigt! Sen är gymmet klart också, och jag som tänkte gå och träna... tyvärr är låset ändrat! Men så snart jag har rätt nyckel så blir det träning. Gratis =)

Nu blir det en kopp te och tittande på "På Spåret". Haha gud vad lamt! Men jag är helt slutkörd. Nu när jag har börjat slappna av så kom huvudvärken också. Inte spänningshuvudvärk...snarare ens slags lättnadens huvudvärk.

Imorgon är det dags för deltävling numero 2!

Jag tänker på er!

Nej inte igen. Inte en gång till. Varför händer sådana här hemskheter? Varför händer det i vår by?

Johan. Jag och hela min familj tänker på er.

Kiwi!!

En sorglig, men fin lite historia:

Längtar!

Nu är jag tillbaka i Härnösand efter en inte alltför rolig resa. Bussen som går från Strömbäck in till Umeå var försenad med 30 min, vilket gjorde att jag missade Kustbussen med några ynka minuter.  Jag satt i lokalbussen i kön på E4:an och såg hur kustbussen rullade förbi mig. Så nära men ändå.... Jag var minst sagt inte glad, eftersom nästa buss skulle gå 2 timmar senare. Men jag lyckades komma på en annan buss som även de stannade i Härnösand. Tur! Men turen höll inte i sig. Nää då går det inte att betala med kort på bussen (jättedåligt). Jag hade ju ingen chans att ta ut pengar före...daaah. Så det löste värdinnan genom att ringa och knappa in kontonummer och sånt som behövs (Känns ju igen från jobbet). Men jag måste gå och hämta mitt kvitto på Busskontoret (?). Åk aldrig med Y-buss om inget annat finns!! När jag äntligen är framme på vandrarhemmet har de bytt kod till ingången, fastän hon sade att den gamla skulle vara kvar. Gaaaah!


Det är måndag - Gustaf

Bara några dagar kvar här innan den sista praktiken är slut. Men jag tror veckan går snabbt. Det är i alla fall lite personlighetsutvecklande att fara hit helt själv. Har bara mig själv att lita på, vilket inte är tokigt alls ^_^ Gick ju utmärkt när man anlände till Umeå för 1½år sedan. Oj, shit vad tiden går fort när man har superkul!

Jag och Simon har nedräkning inför flytten... inte alltför många veckor kvar!
Och på lovet får jag träffa mina sköna vänner, jag och Malin ska sammanstråla hos Lisa-chan i Falun oom några veckor.

Sweet! ^_^

Åh vad skönt att komma från praktiken i Härnösand, en vecka kvar nu. Men ändå skönt att vara hemma över helgen. Det var egentlige igår, först IGÅR som jag fick teckna på riktigt. Annars...ja annars, skolorna förändras och ingen vet vad det kommer att leda till. I skolan är det en blandning av tal och tsp på lektionerna, mest tal. Men det beror på också på i vilken årskurs barnen är i. Ojoj, jag blir inte klok. Mitt språk får inte utrymme att utvecklas särskilt mycket.
Spreadthesign.com var på visit i Härnösand i torsdags. Ingen Thomas i sikte men 4 andra välbekanta ansikten. Speciellt två tjejer som måste tycka att jag dyker upp överallt hela tiden ;D :P *tittut*
Samma dag fick jag veta att Patrik och Millan bor hos Maggan! Haha, min och Sofias favoritlärare på vår förra praktikplats...*not* Föresten, jag kanske dyker upp på bild från föredraget också. Satt ju mitt i hela publiken på andra raden.

Tog bussen tillbaka till Umeå kl 9...var framme tolv men jag måste ha fått en släng av dyslexi så jag läste totalt fel på när bussen till Strömbäck skulle gå. Väntade vackert i över 2 timmar. Men packning som jag fick kånka runt på. Tog en fralla och varm choklad på Bibliotekscafét och sen gick jag in till biblioteket och läste lite tidningar. Hann igenom en hel radda. Tänkte nästan läsa nån tysk tidning, mest för att fräscha upp tyskan, men tiden var (äntligen) slut. Kl 15 var jag tillbaka i mitt rum. Skööööönt!

Imorgon är det Melodifestivalen...vem som helst får vinna...utom Carola...typ...Det vore, som min favoritimitatör Monika Möller säger när hon härmar Carola: Glory!
Aja, vi får se hur det blir när allt kickas igång imorgonkväll!

Sänder en tanke...

Till Älvsbybon som omkom i LKAB:S gruva i Kiruna. - 21 år, det känns orättvist...

Nostalgi - TV-serier

Ja här är jag i Härnösand. Första dagen idag på Kristinaskolan. Än så länge känns det himla bra! ^^ Gud vad söt hund ägaren till vandrarhemmet har. Den blev helt tokig när jag gick förbi den, nyvaken på väg till duschen. Den verkar vara lite valpig av sig, vill inte ligga kvar där matte sa.



- Men vad tittade du på för barnprogram när du var liten Sara? Det brukar vara frågan när jag säger att jag inte har sett mycket av Astrid Lindgrens barnprogram. Ålderskillnaden gör kanske sitt också... Plus att jag hade en drös med kanaler som visade barnprogram när jag var liten.

Så då satt jag och funderade och här är "Listan av nostalgi":

- Sailor Moon
- Starla och Juvelriddarna
- Sonic
- Bikermice from Mars
- Pirater på mörka vatten (
www.piratesofdarkwater.net)
- Sky Dancers
- Mario Bros.
- Sandybell
- Spegel, spegel
- Simba The King Lion (ja det ska vara så....)

Ja en drös blev det i alla fall...känner DU igen något? Det mesta går att hitta på youtube.com ifall ni undrar vad det är för nått.



Imorrn blir det upp tidigt, första lektionen startar kl 8.  Tydligen blir det att sitta och rita hela dagen imorgon. Det kan jag leva med. Sen var det tydligen skridskor...hmm..undrar om jag får låna ett par och stappla omkring med barnen?

Ge mig maaat.....*springer iväg ut genom dörren*

Världens coolaste video

Ah, den är verkligen en gobit för ett gammal "Serra Muun"-fan ^^